zelftests voor coronavirus nu te koop in Nederlandse apotheken – DutchReview

[ad_1]

Tegenwoordig zijn de eerste zelftestkits voor het coronavirus te koop bij de Nederlandse apotheek. De tests duren slechts 15 minuten om een ​​resultaat op te leveren en zijn minder ingrijpend dan traditionele PCR-tests.

De tests zijn momenteel te koop bij een selectie van apotheken in heel Nederland. Verwacht wordt dat ze eind april op grotere schaal verkrijgbaar zullen zijn in supermarkten en andere winkels.

LEES MEER | Nederlandse overheid zorgt voor 100 ‘partyteststraten’ voor grootschalige evenementen

Een goedgekeurde sneltest nu te koop in Nederland. Afbeelding: Roche / geleverd

Hoe werken zelftests?

Voor de zelftest hoeft u het wattenstaafje niet ver in uw neus te steken. In plaats daarvan steekt u het wattenstaafje gedurende 15 seconden in het begin van uw neusholte, ongeveer vier keer ronddraaiend – blegh.

Je neemt dan het wattenstaafje en steekt het in een meegeleverde reageerbuis met vloeistof, waarbij je het wattenstaafje en de vloeistof ondersteboven draait totdat het wattenstaafje de vloeistof opneemt. Verwijder vervolgens het wattenstaafje en laat de vloeistof op een testplaat vallen en wacht niet langer dan vijftien minuten – na deze tijd is uw testresultaat mogelijk niet meer geldig.

Wat nu?

Als je positief test, is het tijd om je gezichtsmasker te pakken en naar het dichtstbijzijnde GGD-testcentrum te gaan, waar je een PCR-test zult ondergaan.

Als u negatief test, kunt u opgelucht ademhalen – maar het is vermeldenswaard dat deze tests slechts 84% ​​nauwkeurig zijn, dus ga voorzichtig te werk, blijf op afstand en blijf uw handen wassen.

Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding bij het RIVM, waarschuwt dat een negatieve uitslag niet betekent dat je de huidige veiligheidsrichtlijnen mag vergeten. Als je dat doet, ‘heb je in zo’n situatie een grotere kans op verspreiding’, zegt hij tegen de NOS.

Wat vind je van deze nieuwste coronavirus-test? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Hoofdafbeelding: National Cancer Institute / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »