Yokohama brengt nieuwe shovelband op de markt

[ad_1]

Yokohama brengt een nieuwe OTR band voor shovels uit. Volgens de fabrikant is de Galaxy LHD 510 SDS speciaal ontwikkeld voor extreme omstandigheden, zoals afvalverwerking en vuilnisbelten.

De nieuwe Galaxy wordt met een solide constructie en een speciale compound gemaakt, waardoor hij meer gewicht aankan. Ook zorgt dat ervoor dat deze niet-pneumatische band minder snel lek gaat of slijt. Verder krijgt de nieuwe band openingen aan de zijkant, zodat slijtage op harde of ongelijke ondergronden wordt tegengegaan.

Profiel

Volgens Yokohama moet een diepe groef in de schouder van de band ervoor zorgen dat tractie op zowel waterige, als modderige ondergronden behouden blijft. Om dit te behalen is de Galaxy verder uitgerust met blokken profiel. Ook helpt een diep zig-zag profiel om water weg te voeren. Een getrapt trekstangontwerp verbetert verder ook de stabiliteit van de band.

Om veel koppel aan te kunnen verwerkt Yokohama ook korrels staaldraad over de gehele dwarsdoorsnede van de band. Hierdoor heeft de Galaxy een strakker contact oppervlak en wordt de kans op het wegglijden van de velg kleiner. De Japanse bandenfabrikant brengt de nieuwe Galaxy in vier verschillende maten uit: 20.5-25, 23.5-25, 26.5-25 en 29.5-25

[ad_2]

Source link

Translate »