winters weer op paasmaandag in Nederland – DutchReview

[ad_1]

Tot zover die zonnige stralen die we vorige week hadden. Het is een kille start van de week in Nederland, met koude wind en winterse buien op paasmaandag.

We wisten allemaal dat het mooie weer niet zou duren, maar we hoopten op een zonnig paasweekend. Helaas, het zou geen Nederlandse lente zijn zonder een paar wendingen. Volgens Buienradar-meteoroloog Leander de Wit komt er een ijzige kilte aan vanaf de Noordpool.

Sorry voor de zonaanbidders, de temperatuur wordt vandaag maar zes graden. Dit klinkt misschien niet dat koud, maar er is een gevoelstemperatuur van onder nul. ​

Sneeuw later in de week

Als je denkt dat het vandaag koud is, sta je voor een schok van wat je te wachten staat. Het weer van dinsdag neemt nog meer een wending, de temperatuur ligt tussen de één en drie graden, met onweer, hagel en sneeuwbuien. De Wit zei tegen RLT “het gezegde ‘April doet wat hij wil’ bestaat niet voor niets.”

Witte woensdag in het noorden van Nederland

Het winterse weer gaat door tot halverwege de week. Vanaf dinsdagavond wordt een neerslaglaag voorspeld, die waarschijnlijk een deken van sneeuw zal achterlaten over het noordoosten van het land. Dit betekent dat het noordoosten van Nederland volgens Buienradar zou kunnen ontwaken met een witte woensdag.

Tegen het einde van de week lijkt het alsof de temperatuur weer omhoog zal kruipen tot dubbele cijfers. Die buien in april zullen de hele week aanhouden, dus zoals we hadden verwacht, is het een beetje te vroeg om de zomer gedag te zeggen. ​

Wat denk jij van dit winterse weer? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Ernest Ojeh / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »