Welke autokleur is het beste?

[ad_1]

Over het algemeen is de kleur van de auto die een automobilist koopt, ofwel te wijten aan persoonlijke voorkeur, of heeft deze helemaal geen invloed gehad op de aankoop.

Veel mensen zijn bereid hun favoriete kleur op te offeren voor een goedkopere en zuinigere auto, of een auto waarvoor ze een goedkopere offerte voor een autoverzekering kunnen krijgen.

Uit verschillende onderzoeken, zoals die van een onderzoeksteam van de Universiteit van Tilburg in Nederland in 2010, blijkt echter dat sommige gekleurde voertuigen minder vaak worden gestolen (felle kleuren zoals roze en oranje), dus dit kan iets zijn dat chauffeurs nemen houd rekening met het doorbladeren van websites voor tweedehands auto’s of showroom-terreinen.

Een andere kleurgerelateerde studie van voertuigen door onderzoekers van de Monash University in Australië in 2007 toonde aan dat sommige bestuurders blijkbaar een groter risico lopen op een ongeval vanwege de kleur van de lak van hun auto.

Uit politiegegevens van 850.000 verkeersongevallen bleek dat zwarte, grijze, zilveren, rode en blauwe voertuigen gemiddeld meer betrokken waren bij ongevallen dan witte of oranje auto’s. Dit was mogelijk te wijten aan hoeveel, of hoe weinig, de kleur van de auto afstak van de omringende weg.

Bovendien stelt een autoverzekeringswebsite dat, omdat veel mensen conservatief zijn als het gaat om de kleurkeuzes van hun auto, fabrikanten dat ook zijn. Terwijl een automobilist misschien maar een week hoeft te wachten op zijn gloednieuwe zilveren of zwarte auto, kan de wachttijd voor iets ongebruikelijks, zoals geel of turkoois, aanzienlijk langer zijn.

Veel mensen willen niet te lang wachten op de levering van hun auto, dus kiezen ze een van de meer populaire kleuren om het proces te versnellen.

De wederverkoopwaarde kan ook van invloed zijn op de kleurkeuze van een automobilist. Als het gaat om het verkopen van een voertuig, kunnen sommige kleuren voor een betere prijs worden gekocht dan andere. Een bedrijf merkte bijvoorbeeld op dat bij de publicatie van het kleurpopulariteitsrapport voor 2011, witte of ‘parelmoer’-gekleurde voertuigen vier jaar op rij bovenaan de verkoopprijsgrafieken in Noord-Amerika stonden.

In augustus 2011 verklaarde een prijsvergelijkingssite voor autoverzekeringen: “Je hebt misschien zin in een ongebruikelijke kleur zoals paars of oranje, maar zullen potentiële kopers in de rij staan ​​om het over een paar jaar uit handen te nemen?”

En een woordvoerder van een gebruikte auto-website voegde toe: “[5% off a vehicle’s value] klinkt misschien niet zo veel, maar op een gebruikte auto ter waarde van £ 20.000, zou een ongewenste tint £ 1.000 van de waarde afsnijden.

“Het maakt de auto ook moeilijker te verkopen, omdat je misschien wat tijd moet wachten op de juiste koper, waarbij je geld verliest door afschrijving en extra advertentiekosten.”

Of mensen nu door deze gegevens worden beïnvloed of niet, sommige automobilisten nemen autokleur zeer serieus omdat ze denken dat dit hun leven op een negatieve of positieve manier kan beïnvloeden.

In India kiezen veel chauffeurs de kleur van hun auto met behulp van astrologie. Net zoals sommige mensen in Groot-Brittannië naar hun sterrenbeeld kijken om een ​​compatibele partner te vinden, afhankelijk van wanneer ze zijn geboren en de positie van de planeten op dat moment, zijn sommige Indiërs van mening dat bepaalde autokleuren geschikter voor hen zullen zijn dan andere.

Personen met het sterrenbeeld Ram zullen een goede voertuigmatch vinden met een rode, gele of oranje auto. Degenen onder het teken van Stier moeten een voertuig kopen dat wit, groen of zwart is. Gemini’s zijn het meest geschikt voor rood, groen of grijs. Kreeften zouden witte, rode of gele auto’s moeten kopen. Leeuwen zouden er goed aan doen om een ​​auto te kopen met rode, gele, oranje of witte lak, terwijl Virgos rode, groene of grijze voertuigen zou moeten kopen.

Een Weegschaal kan hun leven verbeteren met een wit, groen of zwart voertuig. Schorpioen, Boogschutter en Vissen zouden een auto in rood, geel of oranje moeten kopen. Brons is een andere optie voor Boogschutter en Vissen. En tot slot willen Steenbok en Waterman voertuigen kopen die blauw, groen of geel zijn om bij hun geboortedatum te passen.

Door een auto te kiezen in een kleur die past bij hun sterrenbeeld, geloven deze chauffeurs dat ze geluk kunnen brengen.

Op welke manier iemand de kleur van zijn auto ook kiest, het is belangrijk dat hij controleert of hij de verzekering en brandstofkosten kan betalen die gepaard gaan met autotypes. Bovendien moeten ze een HPI-check uitvoeren als ze tweedehands kopen.

Het is belangrijk dat mensen eraan denken dat ze niet te veel in de kleur van hun voertuig verstrikt raken. Het is het type voertuig dat ze het meest zorgvuldig moeten kiezen, en, als de tijd daar is, de banden en eventuele andere vervangende onderdelen. Deze kunnen het risico van de bestuurder op een ongeval helpen verkleinen of het risico vergroten als ze van slechte kwaliteit zijn of bedoeld zijn voor een ander voertuig.

[ad_2]

Source by Alicia Denny

Translate »