Weekendweg Texel – 5 must-do’s!

[ad_1]

texel-1Texel verrast en is bijzonder op ieder moment van het jaar. In de zomers is het genieten op de uitgestrekte stranden en in de winter doet het landschap betoveren. Verder zijn er vele bezienswaardigheden voor jong en oud wat een verblijf op Texel uniek maakt. BungalowSpecials.nl heeft vijf must-do’s voor je op een rij gezet die je zeker niet kunt missen tijdens je weekend weg op Texel

1. Zoek zeehonden en bruinvissen in Ecomare

Een weekend Texel is niet compleet zonder Ecomare. Hier kun je met het hele gezin alles ontdekken over de natuur van de Wadden. Daarnaast dient Ecomare als een zeehondenopvangcentrum. Zieke of zwakke zeehonden worden hiernaartoe gebracht om te herstellen zodat ze daarna weer teruggezet kunnen worden. In Ecomare is tevens een vogelopvang, een aquarium en een duinpark waar je een mooie wandeling kunt maken. Tevens is er een mooi ingericht speelgedeelte voor de kinderen. Ook worden er regelmatig er presentaties gegeven waarbij de dieren worden gegeven. Zo komt u veel meer te weten over de opvang. Een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin!

2. Verken Texel per fiets

texel-2Texel is ideaal om te ontdekken op de fiets​ Geen zin om zelf een fiets mee te nemen? Geen probleem. Zodra de veerboot aanmeert op Texel is er rechts een grote fietsverhuur waar je al voor € 10, – per dag een fiets kunt huren. Vanaf hier kun je heel het eiland over. Fiets door de sfeervolle badplaats De Koog en strijk neer op een van de terrasjes in de zon. Daarnaast lenen de duinen en bossen zich voor het maken van een schitterende fietstocht.

Texel beschikt over een fietsnetwerk van meer dan 140 kilometer. Je kunt bijvoorbeeld een eigen route samenstellen of een van de uitgezette routes volgen. Een ding staat vast, je zult genieten van de pracht en praal van het eiland tijdens een weekend weg op Texel.

3. Natuurgebied de Slufter

Krijg je niet genoeg van de natuur tijdens een weekendje weg op Texel​ Dan is Natuurgebied De Slufter een echte aanrader. De Slufter is namelijk het enige gebied in Nederland waar de zee zo binnenstroomt. In het gebied groeien alleen planten die in zout water kunnen overleven. Het natuurgebied is vooral in de zomermaanden erg mooi wanneer alle planten in bloei staan.

Je kunt De Slufter gemakkelijk bereiken en in het gebied zijn vele wandelpaden uitgezet. Vanaf de wandelpaden wordt je regelmatig getrakteerd op een fantastisch uitzicht​ Vergeet dus niet om je fotocamera mee te nemen.

4. Geniet op en top in Den Burg

Tijdens een weekend weg naar Texel mag een bezoek aan de hoofdstad van het eiland niet ontbreken. Den Burg staat te boek als een zeer gezellige stad met een bruisend centrum. Hier vindt je talloze leuke winkels, gezellige terrassen, een bioscoop en een zwembad. De actievelingen kunnen de kerktoren beklimmen vanwaar je kunt genieten van een fenomenaal uitzicht over Texel.

5. Breng een bezoek aan het Kaap Skil Museum

texel-3Het Kaap Skil museum ligt in Oudeschild op Texel en is een echte aanrader voor iedereen die graag meer wilt weten over het vroegere Texel. Dit museum is deels gebouwd in de openlucht. Hier beleef je een leuk en leerzaam uitje met het hele gezin tijdens een goedkoop weekend weg in Texel. In het museum zijn enthousiaste strandjutters aanwezig die graag hun spannende verhalen en strandvondsten delen. Daarnaast is het ook mogelijk om in een oude duikboot te ervaren hoe het was om de diepte in te gaan van de Waddenzee. Een echte aanrader tijdens een weekend weg naar Texel.

Ras aanbod van vakantieparken op Texel

BungalowSpecials heeft een breed aanbod van vakantieparken op Texel​ Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vakantiepark met vele faciliteiten zoals een zwembad en entertainment. Daarnaast zijn er ook rustig gelegen vakantieparken omgeven door natuur en duinen. Zo zit er altijd een vakantiepark bij dat goed aansluit op jouw eigen wensen.

Bovendien profiteer je bij BungalowSpecials altijd van de laagste prijsgarantie. Vind je bij een andere aanbieder dezelfde vakantie goedkoper? Dan betaalt BungalowSpecials.nl het verschil terug. Neem een ​​kijkje in het aanbod en boek voor de beste prijs jouw weekendje weg naar Texel![ad_2]

Source link

Translate »