wat u moet weten – DutchReview

[ad_1]

Nederland heeft een ongelooflijk rijk studentenleven, waar studenten worden aangemoedigd om buitenschoolse activiteiten te ondernemen. Dit zijn veelal in de vorm van studentenverenigingen (studentenverenigingen), ook wel bekend als Nederlands studentenverenigingen.

Voor degenen onder u die net uit het vliegtuig zijn gestapt en zich in uw nieuw studentenleven in Nederland, heb je misschien al de Nederlandse introductieweek meegemaakt die bekend staat als introductieweek. Het is eigenlijk een bombardement van spandoeken, folders en gratis pennen, waarbij lange lokale studenten je overtuigen om je aan te melden voor studentenclubs.

Dit kan behoorlijk overweldigend zijn, waarna je wegloopt en je afvraagt ​​waarvoor je je precies hebt aangemeld. Was dat een academische club, een vereniging of een soort studentenvereniging of broederschap? De lijnen worden een beetje wazig als het gaat om studentengroepen in Nederland.

Wat voor studentenverenigingen zijn er in Nederland?

Studentenverenigingen in Nederland bestaan ​​voor bijna alles. Van voetbal, politiek, roeien, LGBTQ, geschiedenis, kunst, streetdance, debatteren, een religieuze groep tot veganisten, internationale studenten, nationaliteiten en meer!

Over het algemeen zijn Nederlandse studentenverenigingen onderverdeeld in vijf verschillende groepen:

  • Sociaal verenigingen (Gezelligheidsverenigingen) – voornamelijk bestaande om te socialiseren en het meeste uit de studententijd te halen.
  • Studie verenigingen (Studieverenigingen) – met een focus op je studiegebied.
  • Sport verenigingen (Sportverenigingen) – voor een bepaalde sport.
  • Religieus verenigingen (Religieus studentenverenigingen) – voor leden van bepaalde religies of geloven.
  • Andere verenigingen (Overige studentenverenigingen) – alles wat je maar kunt bedenken!

Wat zijn de voordelen van lid worden van een vereniging in Nederland?

Buiten-De-Harmonie-studentenvereniging-in-Groningen
Dit zou uw nieuwe huis kunnen zijn! Afbeelding: Bert Kaufmann / Wikimedia Commons / CC3.0

Als je tijdens je studie in Nederland wilt integreren in het Nederlandse leven, is lid worden van een vereniging een geweldig idee. Het is natuurlijk niet zonder uitdagingen, maar over het algemeen kun je profiteren van een aantal zoete voordelen. Hier zijn er maar een paar!

Netwerken en studentenleven

Studentenverenigingen zijn een snelle manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken (OMG helemaal BFF, voor het echt). Je zult in staat moeten zijn om een ​​nieuwe taal te leren en bereid te zijn om je op alle feesten en activiteiten te storten. Dan zijn studentenverenigingen een geweldige manier om vriendelijke mensen te ontmoeten.

Maar voor internationale studenten kan het doorbreken van die krappe Nederlandse kringen natuurlijk wat gecompliceerder zijn. Veel internationals zijn masterstudenten en zijn er maar een jaar of zo. Ze hebben de reputatie hun studie serieuzer te nemen – ik bedoel, niemand van ons is de wereld over gevlogen om te falen – dus hebben ze doorgaans minder betrokkenheid bij de samenleving dan lokale studenten.

Het gevolg is dat studentenverenigingen soms minder moeite doen om internationals aan te trekken. Helaas kan dit een beetje een anti-internationale sfeer creëren.

Het is ook logisch dat veel verenigingen in Nederland in het Nederlands opereren, waardoor het moeilijk voor internationals om een ​​deel van de dingen te voelen. Er zijn studentenverenigingen en broederschappen die specifiek internationaal zijn, maar dit is misschien niet ideaal als je echt Nederlandse vrienden wilt maken.

Wil je de voordelen van lid worden van een studentenvereniging met iets minder druk, kies dan voor een internationale studentenvereniging, zoals ESN. De meeste studenten zitten in hetzelfde schuitje als jij, maar er zullen ook wat Nederlanders rondzweven die graag met buitenlanders rondhangen.

Huisvesting

Zoals u wellicht al weet, is er een landelijke huisvestingscrisis in Nederland, vooral in studentensteden.

Nu zijn we hier niet om te zeggen dat lid worden van een studentenvereniging je een geweldige plek oplevert om te wonen. Het vinden van een plek om te verblijven is echter gemakkelijker als je een netwerk hebt opgebouwd, vooral als je een paar Nederlanders in je sociale kringen hebt gemengd.

Ondertussen hebben sommige broederschappen en studentenhuizen studentenhuizen die alleen leden accepteren.

Arbeidsmarkt

In de studentengemeenschap zou toetreden tot een studentenvereniging je carrière serieus helpen. Ik heb verhalen gehoord over stages en andere banen die mogelijk werden gemaakt door een gedeeld lidmaatschap van de samenleving met de werkgever (waar velen nog lang over opscheppen na hun afstuderen).

Je krijgt natuurlijk niet op magische wijze een baan omdat je lid bent geworden van een studentenvereniging. Maar het doet zeker geen pijn, vooral gezien dat het vinden van een baan in Nederland als internationale student kan best moeilijk zijn.

Hoe word ik lid van een studentenvereniging in Nederland?

Nederlandse-mannen-met-pakken-op-een-studentenvereniging-feestje
Een geweldige manier om vrienden te maken en een gegarandeerde feestuitnodiging. Afbeelding: mild_swearwords / Wikimedia Commons / CC2.5

De makkelijkste manier om deel te nemen aan een studentenvereniging is door langs te komen introductieweek (introductieweek). Hier zijn bijna alle studentenverenigingen vertegenwoordigd en op zoek naar nieuwe leden – zoals jij!

Als je toevallig mist introductieweek neem contact op met je universiteit om te zien of deze een lijst met studentenverenigingen heeft, of zoek snel op Google. Je weet nooit welke studentenvereniging je in de gaten zal houden – en misschien maak je onderweg wel een paar geweldige vrienden 😉

Ben je of was je tijdens je studie in Nederland lid van een studentenvereniging? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: cottonbro / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »