Wat is een eTA voor Canada en wie heeft er een nodig?

[ad_1]

Een grootvader kan niet op tijd zijn voor de verjaardag van zijn kleindochter. Een cabaretier kan niet op tijd zijn voor zijn optreden. In beide gevallen komt dit door de introductie van de eTA (Electronic Travel Authorization) in Canada. Wat betekent dit? Sinds wanneer is de eTA van kracht en op wie is de eTA van toepassing?

Wat is de eTA?

De eTA is een online formulier met een aantal vragen over de achtergrond van de reiziger die naar Canada wil. Er worden vragen gesteld over het adres, de werkstatus, het geld, maar ook of een visum eerder is geweigerd, of je strafbare feiten hebt gepleegd en of er mogelijke gezondheidsrisico’s zijn. Is dit niet het geval, dan wordt een aanvraag snel in behandeling genomen. In sommige gevallen is het nodig om meer documenten aan te vragen, wat langer kan duren om de eTA aan te vragen. Het wordt daarom aanbevolen om een ​​verzoek in te dienen om de vlucht te boeken. Als de eTA is goedgekeurd, kunt u Canada binnenkomen. Het feit dat deze check gedaan moet worden voordat je naar Canada mag reizen zegt iets over de reden van de maatregelen, namelijk het beperken van de veiligheidsrisico’s.

Sinds wanneer is de eTA van kracht?

Het plan voor een dergelijke grenscontrole ontstond in 2011. Tegelijkertijd lanceerde Amerika ook het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Amerika is ook de drijvende kracht achter dit systeem, omdat de landen aan elkaar grenzen en Amerika vindt dat ze daarom allebei hetzelfde beveiligingsniveau moeten hebben. Toch duurde het in Canada iets langer voordat het werd geïntroduceerd. Het was gepland om op 15 maart 2016 te worden geïntroduceerd, maar kritiek van de Canadese reisindustrie heeft het een beetje vertraagd. De kritiek had vooral betrekking op het gebrek aan bekendheid met het nieuwe systeem. Het systeem is dan van kracht vanaf november 2016.

Op wie is de eTA van toepassing?

De online pre-screening is van toepassing op mensen uit meer dan 50 landen die met een visumvrij vliegtuig naar Canada reizen, inclusief alle landen van de Europese Unie.

Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben een eTA nodig voor een toeristisch bezoek aan Canada. Als u binnenkort naar Canada reist, moet u uw eTA aanvragen voordat u op reis gaat. Hier kunt u snel en eenvoudig uw eTA in het Nederlands aanvragen. Personen met een geldig visum voor Canada, diplomaten en mensen met een zogenaamde ‘permanent resident’-status hoeven geen eTA aan te vragen.[ad_2]

Source link

Translate »