Wat is autodetailing en autodetailing?

[ad_1]

Autodetailing is het uiterst grondig reinigen, polijsten en waxen van een auto, zowel van binnen als van buiten, om een ​​detailniveau van showkwaliteit te produceren. Het is groot in Amerika, waar het autodetailing wordt genoemd, maar het slaat aan in het VK.

Autodetails zijn essentieel als u van plan bent uw auto te laten zien. Maar zelfs als u uw auto niet meeneemt naar een show, is het toch een waardevolle activiteit als u van plan bent uw auto te verkopen of als u er gewoon van houdt dat hij er op zijn best uitziet.

Bij het uitwerken van het exterieur van de auto worden de lak, het chroomwerk, de velgen, de bekleding, de ramen en de banden allemaal grondig gereinigd en gepoetst. Alles moet worden schoongemaakt, gepolijst en beschermd. Car detailing-producten zijn beschikbaar voor alle processen – van speciale wasmiddelen, was en doeken tot detailklei.

Voor de buitenkant zijn er ook mechanische polijstmachines beschikbaar voor het correctieproces, om een ​​polijstmiddel van topkwaliteit te produceren. Een zeer dunne laag blanke lak wordt verwijderd om fijne krasjes en swirls te verwijderen.

Klei wordt gebruikt om vuil zoals insecten en teer van de blanke lak te verwijderen. Deze zullen niet loskomen bij wekelijks wassen. De klei wordt voorzichtig over de auto bewogen terwijl het al het vuil opneemt en een gladde afwerking achterlaat.

De was is een van de duurste producten in het detailleringsproces, maar ze beschermen de auto en zorgen ervoor dat de fantastische afwerking die je bereikt met het polijsten veel langer meegaat.

Het interieur detaillering omvat het reinigen van het dashboard, stoelen, ramen en panelen. Indien mogelijk worden de stoelen verwijderd om een ​​betere toegang mogelijk te maken. U kunt het beste beginnen met een grondige stofzuiger om het ergste vuil te verwijderen en de fijnere reiniging doet u met borstels, wattenstaafjes en stofferingsreinigers.

Motor detaillering is ook mogelijk en omvat het gebruik van reinigingsmiddelen en ontvetters om onder de motorkap op te fleuren.

Het detailleren van een auto kan worden gedaan door de eigenaar of een gespecialiseerd bedrijf kan worden gebruikt. Gezien de hoeveelheid tijd die nodig is om het te doen, is het uiteraard veel goedkoper als u het zelf kunt doen.

Er moeten vertrouwde producten worden gebruikt en deze zijn gemakkelijk online te vinden. U vindt autodetailforums waar mensen u kunnen helpen en technieken en producten kunnen aanbevelen en als u een geweldig nieuw product vindt, kunt u dit delen met de gemeenschap.

In vergelijking met de prijs van het opnieuw spuiten van een auto, biedt detaillering een goede prijs-kwaliteitverhouding en helpt het de waarde van uw auto te behouden.

De detaillering van een goede dag zorgt ervoor dat uw auto er prachtig uitziet en in onberispelijke staat verkeert. U zult levendige reflecties in alle oppervlakken kunnen zien, de verf zal glasglad zijn, het leer zal een egale matte afwerking hebben en de combinatie van glazuur en was zal de glans hebben verdiept en verrijkt. Uw auto zal er nog nooit zo goed uitgezien hebben …

[ad_2]

Source by Rebecca G Wishford

Translate »