Wanneer is de beste tijd om nieuwe wielen en banden te kopen?

[ad_1]

Probeer voor de best mogelijke deals en verkopen banden te kopen in het voor- en najaar. Dit zijn de laagseizoenseizoenen waarin speciale aanbiedingen en kortingen gelden.

Er zijn veel verschillende soorten banden om te helpen bij veel weers- en wegomstandigheden. Afhankelijk van uw regio en uw traditionele lokale weer, kan het verstandig zijn om te investeren in zomerbanden die niet alleen bestand zijn tegen hitte, maar ook tegen regen of extreme wegomstandigheden zoals zand- of bergwegen of wegenbouw.

Er zijn veel redenen om te investeren in een nieuwe set wielen en banden. Het kopen van nieuwe banden hoeft geen financiële last te zijn; er zijn veel trucs om geweldige deals voor banden te vinden, en om te weten wanneer je moet winkelen voor de beste prijzen. Veel consumenten wachten te lang met het kopen van banden en kopen er meestal maar één tegelijk en tegen de tijd dat de eerste oud en versleten is, moet u ze weer vervangen. Het eerste dat u moet overwegen, is welke banden moeten worden vervangen. In het ideale geval vervangt u al uw autobanden tegelijkertijd, maar dit is zelden praktisch omdat voor- en achterbanden in verschillende snelheden slijten.

Veel monteurs zullen aanbevelen om alle vier de banden tegelijk te vervangen voor de beste prijs en prestaties. De meeste banden gaan 5 tot 6 jaar mee met de juiste wielbalancering, rotaties en onderhoud. Het is verstandig om niet te wachten tot het te laat is om nieuwe wielen en banden te kopen. Wacht niet tot het loopvlak versleten is en de banden ‘kaal’ zijn voordat u ze vervangt. Rijden op banden met te weinig profiel kan erg gevaarlijk zijn. Het rijgedrag wordt ernstig beïnvloed door het verlies van het loopvlak en maakt de banden kwetsbaarder voor lekke banden of klapbanden.

Om de stabiliteit in extreme omstandigheden, zoals een noodstop of plotseling uitwijken, te helpen behouden, moet u altijd de nieuwste of minst versleten banden op de achteras monteren. Houd uw banden in de gaten en let op tekenen van abnormale of ongelijkmatige slijtage, aangezien deze de levensduur van de banden aanzienlijk verkorten. Onthoud dat wanneer u een set nieuwe banden koopt, u ​​vijf banden moet kopen (ook voor het reservewiel). Zorg ervoor dat u de banden op de juiste spanning pompt en controleer uw reservewiel altijd regelmatig. Het is nu gemakkelijk om wielen en banden in de winkel of online te kopen en ze vervolgens bij het desbetreffende montagecentrum te laten monteren.

[ad_2]

Source by Mohammed Suliman

Translate »