Voordelen van bandenkettingen in de sneeuw

[ad_1]

Als mensen denken aan een beetje sneeuw en ijs, denken ze erover om autorijden te vermijden. Ze proberen de wegen een dag of twee te vermijden, totdat de wegen helemaal vrij, geschuurd, gezouten en veilig zijn. Hoewel dit op sommige locaties kan werken, werkt het op andere niet. Steden die grote hoeveelheden sneeuw zien, kunnen niet rennen en verbergen zich voor slechte wegomstandigheden – ze moeten er regelmatig doorheen navigeren om veilig te blijven.

Bandenkettingen in sneeuw zijn vaak een van de beste gereedschappen voor wie in slechte weersomstandigheden moet rijden. Hoewel er veel verschillende redenen zijn om sneeuwkettingen te gebruiken, zijn dit enkele van de belangrijkste voordelen.

Tractie bij zware sneeuwval

Sneeuwbanden en sneeuwkettingen zijn niet bedoeld om te worden gebruikt in lichtere hoeveelheden sneeuw of in omstandigheden met alleen maar sneeuw. De sneeuwkettingen bieden mogelijk niet dezelfde tractie als eenvoudige winterbanden voor alle weersomstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn bedoeld voor omstandigheden die enigszins gemengd zijn met ijs. Ze zullen de tractie kunnen bieden die u niet kunt krijgen met een normale band op ijs.

IJs afbreken

Het grote voordeel van winterbanden zit in de vorm van hun kracht. Sneeuwkettingen zijn eigenlijk perfect voor het ijs dat op de grond kan liggen. De kettingen hebben de kracht en kracht om door het ijs te breken dankzij het gewicht van het voertuig. Dit maakt ijs minder glad en beter beheersbaar.

Draait

Een van de moeilijkste onderdelen van autorijden in winterweer is de kunst van het draaien. Het kan gemakkelijk zijn om veilig in rechte lijnen te rijden, maar het kan moeilijk zijn om grip te houden bij het in- en uitkomen van een bocht. Sneeuwbanden geven je de grip die je nodig hebt om veilig door bochten te komen. Hoewel u misschien niet zo snel kunt wisselen als u zou willen, kunt u ze veilig maken.

Snelheid

U hebt geen winterbanden en sneeuwkettingen nodig om tijdens winterweer over de wegen te kunnen rijden. Deze tools maken het u eenvoudigweg gemakkelijker om rond te rijden, omdat het uw rijtijd verkort. U zult sneller kunnen rijden dan met normale banden, omdat de kettingen u meer tractie geven.

Sneeuwbanden en sneeuwkettingen kloppen niet onder alle omstandigheden, zelfs als de omstandigheden slecht zijn vanwege winterweer. Begrijp dat sneeuwkettingen en sneeuwbanden alleen bedoeld zijn voor extreme winterse omstandigheden. Ze zijn bedoeld voor locaties die constant onder de sneeuw liggen, locaties waar zware hoeveelheden sneeuw vallen die dagen of weken achter elkaar blijven hangen. Als u op een van deze locaties woont en nog geen sneeuwkettingen hebt gebruikt, kunt u dit overwegen.

[ad_2]

Source by Ron Haugen

Translate »