volgende ronde versoepelingen verwacht op 5 juni – DutchReview

[ad_1]

uitgaand Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft laten weten dat vanaf zaterdag 5 juni nieuwe versoepelingen in het coronavirusbeleid in werking treden. Restaurants kunnen binnen zitplaatsen aanbieden en ook theaters, musea en bioscopen gaan weer open, meldt de NOS.

Vrijdag legt het kabinet de laatste hand aan de plannen voor deze fase van versoepelingen. De details worden vrijdagavond op een persconferentie gepresenteerd door premier Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge.

Uit eten gemist?

Naar verluidt kunnen restaurants en cafés vanaf aanstaande zaterdag 5 juni zitplaatsen binnen bieden aan maximaal 30 gasten. In lijn met deze nieuwe versoepelingen mogen horecagelegenheden open blijven tot 22.00 uur. Reserveren is essentieel en er zijn vaste stoeltoewijzingen.

Hiermee wordt het speelveld voor Horeca (hotels, restaurants, cafés) gelijkgetrokken en komt het onderscheid tussen binnen- en buitencatering weg.

Zin in een glaasje wijn?

Volgens de nieuwe maatregelen mag in restaurants en cafés tot 22.00 uur alcohol worden verkocht. Tot die tijd is het ook mogelijk om in supermarkten alcohol te kopen. De verkoop van alcohol is momenteel verboden na 20.00 uur.

Wacht, er is meer om enthousiast van te worden

Als de lockdown je een beetje onbeschaafd heeft achtergelaten, wees dan nooit bang! Musea, bioscopen en binnentheaters gaan vanaf 5 juni ook weer open. Als je van plan bent te gaan, denk er dan aan dat je een tijdslot moet reserveren.

Als deze nieuwe versoepelingen van kracht worden, mag u ook maximaal vier gasten thuis laten bezoeken. Momenteel staan ​​de regels slechts twee toe. Bovendien zal er nieuw advies worden uitgebracht voor sporten – dus haal die hockeysticks tevoorschijn.

Voor op schema

Deze versoepelingen zouden oorspronkelijk op 9 juni plaatsvinden, maar omdat de cijfers over het coronavirus in Nederland gestaag dalen, is de datum vervroegd naar 5 juni — woohoo!

Deze vroege opening is mede mogelijk gemaakt door het toegenomen aantal vaccinaties dat is toegediend. Over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en vaccinaties zegt minister de Jonge dat “alle aantallen die moeten dalen, dalen en alle aantallen die moeten stijgen, stijgen.”

Over welk deel van deze nieuwe versoepelingen ben je het meest enthousiast? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature Afbeelding: Sandra Seitamaa/Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »