versoepeling maatregelen op 31 maart afgelast, alles blijft, beweren bronnen – DutchReview

[ad_1]

Twee weken geleden maakten premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge in een persconferentie bekend dat ze hoopten de coronavirusmaatregelen begin april te versoepelen. Bronnen uit Den Haag beweren nu dat dit niet zal gebeuren.

De ministers zijn vandaag bijeengekomen in het Catshuis om te bespreken of de coronavirusmaatregelen al dan niet versoepeld moeten worden. Rutte en De Jonge hadden eerder gehoopt dat terrassen weer open zouden gaan en studenten in deeltijd terug zouden kunnen keren naar colleges. Deze versoepelingen gaan echter niet door, stellen bronnen uit Den Haag.

Volgens de bronnen is het kabinet van mening dat besmettingen met het coronavirus in Nederland niet voldoende afnemen om een ​​verdere versoepeling van de huidige maatregelen te rechtvaardigen, meldt de NOS.

Vanochtend om 10.00 uur meldde het RIVM de afgelopen 24 uur meer dan 7.000 besmettingen met het coronavirus door heel Nederland.

Geen ontspanning maar ook geen aanscherping

Onlangs heeft het Outbreak Management Team (OMT) zijn bezorgdheid geuit over de hoop van de premier om de maatregelen te versoepelen. Rutte heeft eerder naar het advies van het OMT geluisterd.

Dinsdag overlegt het kabinet met de Ministeriële Commissie COVID-19 (MCC) alvorens een persconferentie te houden.

Echter, volgens de bronnen, terwijl de huidige maatregelen – waaronder de avondklok – blijven bestaan, wordt verwacht dat er ook geen verdere aanscherping van de coronavirusbeperkingen zal zijn.

Wat vindt u van de versoepeling van maatregelen na 31 maart? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Alisa Anton / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »