Verschillende soorten bandenwisselaars beschikbaar

[ad_1]

Bandenwisselaars zijn absoluut noodzakelijk om een ​​moderne autoband te kunnen vervangen. Bijna elke auto-, carrosserie-, olie- en bandenwinkel heeft een of ander type model. Veel autobezitters vertrouwen op deze machines om ervoor te zorgen dat hun dure velgen niet beschadigd raken terwijl het wiel wordt onderhouden. Er zijn verschillende soorten van dergelijke wisselaars.

Halfautomatische bandenwisselaar

De halfautomatische wisselaar is een betaalbaar alternatief voor de volautomatische versie. We zullen het automatische model zo dadelijk bespreken. De semi-automatische wisselaar vereist iets meer praktische ervaring om te bedienen dan de automatische. De meeste van deze soorten uitrusting worden geleverd met een kantelbare arm en een 20 “wielbasis om het wisselen naar een 20” wiel te ondersteunen. Andere bredere versies voor de grotere wielbases zijn beschikbaar voor iets meer dan de standaard 20 “.

De meeste van deze geavanceerde bandenwisselapparatuur combineert het kantelende kolomeffect met een draaitafel die slechts 665 mm boven de grond is, waardoor het proces eenvoudiger en efficiënter is dan bij eerdere modellen. De halfautomatische versie is ideaal voor het monteren en demonteren van elk auto-, bestelwagen- of motorwiel.

Automatische bandenwisselaar

Het automatische model is verreweg een van de snelste en meest efficiënte middelen om een ​​wiel in elke winkel te verwisselen. Veel automatische wisselaars worden gebruikt bij het verwisselen van wielen met een afmeting tot 24 “. Alleen al door de afmetingen en het gewicht van de velg is het gebruik van halfautomatische apparatuur te gevaarlijk, om nog maar te zwijgen van traag.

De kantelkolom wordt pneumatisch bediend en vereist veel minder handwerk. Wisselaars met dit formaat hebben vaak een remeenheid voor de wielrand, een versterkte structuur om de extra belasting en het gewicht van de zwaardere wielen en velgen op te vangen, en een volledig automatische draaitafel om het allemaal veel soepeler en sneller te laten gaan. Het enige dat de monteur hoeft te doen, is de machine instellen en hun vingers veilig houden! Deze automatische wisselaars zijn geweldig voor het verwisselen van SUV-, grote auto- en vrachtwagenwielen.

De nieuwste bandenwisselaars

Ik zou niet zomaar naar “nieuwe” machines zoals deze gaan als het niet nodig was. Er is een nieuwe soort Tyre Changer die zijn weg vindt naar de wereldmarkten. Het zorgt voor een revolutie in de functies, gadgets en het uiterlijk van de standaard automatische of semi-automatische bandenwisselmachines; de Corghi-Artiglio 500, om precies te zijn. Dit specifieke model loopt voorop in kwaliteit, snelheid en veiligheid voor deze niche.

Het is een van de weinige modellen die worden geleverd met dubbele kraalbreker-schijven om het monteren en demonteren van het wiel twee keer zo snel te maken. Dit model heeft ook een nieuw ontworpen demontagesysteem en verbeterde klemsteun om ervoor te zorgen dat er geen enkele vorm van wegglijden is.

Aan het eind van de dag zijn er veel verschillende soorten bandenwisseluitrusting waaruit u kunt kiezen. Beslissen over uw budget, en wat het meest efficiënte type is, is geheel aan u en uw bedrijfsplan. Als u het beste niet kunt betalen, is de halfautomatische versie wellicht de keuze die u wilt maken.

[ad_2]

Source by Tatyana Helleland

Translate »