Verleng de levensduur van uw katalysator

[ad_1]

Door uw auto in goede staat te houden, hem regelmatig te laten onderhouden en thuis zo goed mogelijk te onderhouden, verlengt u de levensduur van uw auto en bespaart u op de lange termijn kosten voor reparaties en brandstof. Uw uitlaat is een integraal onderdeel van uw auto, en hoewel het vaak genegeerd kan worden als een prioriteitsgebied voor onderhoud, kan het zorgen voor uw uitlaatsysteem en katalysator een echte geldbesparing zijn.

De katalysator (CAT) is een van de belangrijkste onderdelen van het uitlaatsysteem van uw auto en helpt de impact van uw auto op het milieu te minimaliseren. Een katalysator reduceert de vervuilende stoffen die in de atmosfeer vrijkomen wanneer de motor van uw auto draait. Maar de CAT kan alleen goed functioneren als er een specifieke verhouding tussen lucht en brandstof is. Als er storingen zijn in het motormanagementsysteem of de brandstoftoevoer, kan het zijn dat de katalysator niet correct werkt of beschadigd raakt.

De CAT zit onder de auto en is dus gevoelig voor stoten en stoten, wat ook van invloed kan zijn op de efficiëntie. Probeer te voorkomen dat u de auto beteugelt of te snel over verkeersdrempels rijdt – nader obstakels en hobbels in een kleine hoek zodat u er niet overheen gaat staan ​​en daardoor de onderkant van uw auto in gevaar brengt.

Een katalysator kan duur zijn om te vervangen of te repareren, dus het is de moeite waard om er goed voor te zorgen! Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw CAT efficiënt te laten werken en dure reparaties te voorkomen:

  • Laat uw auto regelmatig onderhouden bij een erkende en betrouwbare garage.
  • Gebruik altijd loodvrije brandstof met een katalysator – slechts één tank gelode brandstof kan een CAT volledig deactiveren!
  • Voorkom dat de brandstof opraakt.
  • Als u uw auto ‘aan de grond’ houdt, kan de katalysator omslaan en zelfs de keramische monoliet (een onderdeel dat cruciaal is voor het conversieproces) breken.
  • Start nooit een auto waarin een CAT is geïnstalleerd. Gebruik in plaats daarvan startkabels.

U kunt ook een ‘groene APK’ krijgen, waarbij wordt gekeken naar de prestaties van de CAT als onderdeel van uw APK-emissietest. Als er een probleem is met uw katalysator, kan uw plaatselijke garage een defecte unit repareren of vervangen. Een standaard keramisch model krijgt doorgaans een garantie van één jaar, terwijl een onbreekbare metalen monoliet drie jaar garantie geeft (en robuuster is dan de keramische versie).

Problemen met uw uitlaatsysteem kunnen kostbaar zijn, maar met voorzichtig rijden, regelmatig auto-onderhoud en een ervaren uitlaatmonteur kunt u de levensduur van uw uitlaat en katalysator verlengen en geld besparen.

[ad_2]

Source by Harry Coombes

Translate »