Verdere ontspanning na 18 mei? Meer tijd om op een terrasje te genieten van biertje zou daar een van kunnen zijn – DutchReview

[ad_1]

Met het aantal coronavirus infecties die afnemen en Nederland haar vaccinatiestrategie verfijnenlijken de zaken eindelijk de goede kant op te gaan.

Het Nederlandse kabinet vindt dat ook, aangezien er gesproken wordt over mogelijke versoepelingen van de huidige coronavirusbeperkingen. Vanaf 18 mei kunnen we misschien binnenshuis sporten, dierentuinen en pretparken bezoeken en weer lessen volgen op muziekscholen.

Ook overweegt de kast de mogelijkheid om terrassen langer open te laten staan. Dit zou betekenen dat de huidige openingstijden van 12.00 uur tot 18.00 uur worden verlengd. Insider-bronnen in Den Haag beweren dat we eerder in de ochtend tot 20.00 uur terrassen konden zien opengaan, aldus RTL Nieuws.

Kabinet nog steeds onzeker

Deze beslissing is nog niet formeel genomen. De Nederlandse regering heeft echter afgesproken dat als het aantal coronavirusinfecties en ziekenhuisopnames blijft dalen, zij de huidige restricties zullen blijven versoepelen.

Op basis van het nieuwe vijfstappenplan voor een restrictievrije zomer hoopte de regering aanvankelijk op 11 mei meer versoepelingen door te voeren. Deze werden echter uitgesteld.

Zomervakantie in het buitenland?

Of we onze zomervakantie echt in de Spaanse of Italiaanse zon kunnen doorbrengen, is nu aan het Europees Parlement en de Europese Raad.

In Nederland geldt tot 15 mei een negatief reisadvies. Daarna gaat het land waarschijnlijk terug naar het kleurcoderingssysteem waarbij reizigers naar landen kunnen gaan waar het aantal besmettingen laag is.

Een aantal bestemmingen is al relatief veilig om te bezoeken. Zo hoeven reizigers die vanuit Portugal terugkeren naar Nederland, evenals enkele Spaanse en Griekse eilanden, niet langer in quarantaine.

Morgen aangekondigde maatregelen

De precieze maatregelen en versoepelingen die we vanaf 18 mei kunnen verwachten, maakt het kabinet morgen in een persconferentie bekend.

Denk je dat we in Nederland nog meer ontspanning zullen zien? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Elevate / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »