Vakanties mogelijk vanaf zaterdag, OMT raadt relaxaties af – DutchReview

[ad_1]

Binnenkort is het weer mogelijk om op het vliegtuig te stappen en weg te vliegen voor een zomervakantie. Vanaf aanstaande zaterdag 15 mei wordt er reisadvies gegeven per land (in plaats van de hele EU). Sommige landen zullen als veilig genoeg worden beschouwd voor zomertoeristen.

Het is echter niet alleen maar zonneschijn en de geur van zonnebrandcrème. Minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge waarschuwde gisteravond tijdens de persconferentie dat hoewel sommige landen momenteel als laag risico kunnen worden aangemerkt, deze status aan verandering onderhevig is.

Code oranje versus code geel

Momenteel is de hele wereld vastgesteld als een code oranje risico. Dit betekent dat het risico om tijdens het reizen coronavirus op te lopen groot is. Degenen die tussen code oranje landen reizen, mogen dit alleen doen omdat het nodig is (u woont bijvoorbeeld een begrafenis bij).

Als bepaalde landen echter op zaterdag de status code geel krijgen, zijn de regels meer versoepeld. Als wordt vastgesteld dat een land een code geel-risico loopt, is het voor toeristen veilig genoeg om daarheen te reizen (op eigen risico en op voorwaarde dat ze de coronavirusmaatregelen volgen).

Willen andere landen de Nederlanders?

Hoewel Nederlanders een bepaald land code geel mogen noemen, wil dat niet zeggen dat Nederlanders welkom zijn. Andere landen beschouwen Nederland misschien als een land met een hoog risico – wat betekent dat er geen Nederlanders zijn toegestaan.

Andere landen zouden niet de schuld krijgen voor het nemen van deze beslissing. Volgens de laatste statistieken van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding wordt een groot deel van Nederland gezien als een hoog risico qua aantal besmettingen met het coronavirus.

#JustPublished Updated 🚦 kaarten zijn online! Deze kaarten zijn bedoeld om het @EUCouncil aanbeveling voor een gecoördineerde aanpak van de beperking van #FreeMovement tijdens # COVID19 pandemie. 4e kleur toegevoegd op verzoek van de Raad van de EU. Vind hier meer: ​​https://t.co/CcBVx6SBfD https://t.co/jGyeWOkdIN

Testen en in quarantaine plaatsen

Bovendien zal een vakantievakantie hoogstwaarschijnlijk nog steeds PCR-testen en verplichte quarantaine met zich meebrengen. Zo zullen toeristen 14 dagen in quarantaine moeten als ze naar Portugal willen reizen, meldt RTL Nieuws. De maatregelen verschillen per land, maar schrik niet als je idyllische vakantie in het buitenland gelaatsmaskers, sneltesten en quarantaineperiodes kent.

OMT raadt verwachte relaxaties af

Gisteravond zagen ook premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge enkele veelbelovende opmerkingen, namelijk dat Nederland volgende week enkele grote versoepelingen zal zien als de ziekenhuisopnames afnemen.

Tot de verwachte versoepelingen behoren onder meer de heropening van sportscholen, dierentuinen en theaters onder bepaalde voorwaarden, evenals de verlenging van de openingstijden voor terrassen en werkhervatting voor contactprofessionals.

Volgens het laatste adviesrapport van het Outbreak Management Team (OMT) zijn deze versoepelingen riskant. Het rapport zegt dat als de Nederlandse overheid te snel beweegt met de versoepeling van coronavirusmaatregelen, het ongedaan maken van de schade “bijna onmogelijk” zal zijn, meldt de NOS.

Het OMT vreest dat het Nederlandse kabinet te snel hoopt en daarbij de mogelijkheid van een zomer met versoepelde maatregelen kan vernietigen.

Wat vind je van de aanstaande relaxaties? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Uitgelichte afbeelding: Haley Phelps / Unsplash[ad_2]

Source link

Translate »