Vaco start bandencheck-campagne – Bandenportaal

[ad_1]

Vaco start de campagne ‘Doedebandencheck’ om consumenten naar een bandenservicebedrijf te laten gaan. De bandenbranchevereniging stelt dat zomervakantie voor de deur staat en verwacht dat veel mensen met de auto op reis gaan. Daarnaast hebben veel auto’s, vanwege corona, dit jaar weinig gereden. Hierdoor is er minder bewustzijn bij consumenten over de veiligheid van hun banden.

Om meer consumenten naar Vaco-bandenspecialisten te krijgen, wijst de organisatie consumenten op de gevaren van het niet regelmatig checken van de banden. In de campagne worden voorbeelden aangehaald, zoals fikse onderspanning of een klapband. Ook wordt het fenomeen ‘flatspotting’ onder de aandacht gebracht. Vaco roept verder automobilisten die nog niet hun winterbanden voor de zomerse variant hebben ingewisseld op, om langs een specialist te gaan.

Vanwege corona heeft de bandenbranche het de laatste twee jaar wat moeilijker gehad. De hoop is daarom dan ook dat deze campagne als een steuntje in de rug kan werken en meer bandenomzet kan genereren. De bandenbranchevereniging geeft in het persbericht zelf aan dat het laten checken van de banden ook gewoon een stuk veiliger voor consumenten is: “Met een professionele controle door een bandenspecialist wordt het risico op een klapband of een lekke band zo klein mogelijk.”

Bandencheck

De campagne ‘Doedebandencheck’ is op verschillende kanalen te vinden, waaronder social media. Hier kunnen consumenten animaties vinden over wat ze zelf kunnen doen voor hun eigen bandveiligheid. Deze tips kunnen consumenten ook op doedebandencheck.nl vinden. Op deze site wordt verder ook verwezen naar een dealerlocator. Op deze manier kunnen consumenten makkelijker de dichtstbijzijnde, Vaco-erkende bedrijf vinden.

Naast personenauto’s probeert de branchevereniging met deze campagne ook meer aandacht op banden voor caravans en aanhangers te vestigen. Deze banden maken over het algemeen minder kilometers en hebben na jaren gebruik nog genoeg profiel. Na verloop van tijd droogt dit rubber daarentegen uit en ondermijnt de veiligheid van de band. Daarom roept Vaco consumenten ook op om voor een controle met hun caravan of aanhanger langs een specialist te gaan.

[ad_2]

Source link

Translate »