Vaarwel OV-kaart, hallo betalen voor Nederlands openbaar vervoer met telefoon of bankpas! – DutchReview

[ad_1]

De OV-chipkaart uitgever Translink kondigde de introductie aan van een nieuw betaalsysteem voor het openbaar vervoer.

Als je genoten hebt van de voordelen van het hebben van een persoonlijk OV chipkaart in Nederland vind je het misschien jammer dat de dagen van dit stuk plastic ten einde lopen, maar blij om te zien dat er iets beters komt om het te vervangen.

Het nieuwe systeem vervangt OV-chipkaart – OVpay – reizigers in staat stellen hun pinpas en smartphone te gebruiken voor het openbaar vervoer. Het systeem wordt volgend jaar geïntroduceerd, meldt RTL Nieuws

Lopende werkzaamheden

OVpay wordt momenteel getest op stadsbussen in Lelystad. Zodra alle bugs zijn verholpen, kan de rest van het land volgen.

Volgens de woordvoerder van Translink, Gerbrant Corbee, “worden dit jaar al 60.000 gates en kaartlezers aangepast voor OVpay.”

OV-bedrijven investeren 100 miljoen euro in de transitie om klanten meer gemak te bieden.

“OVpay is een modernere oplossing die reizigers gemakkelijk, snel en veilig openbaar vervoer biedt”, zegt de voorzitter van de koepelorganisatie OV-NL (Openbaar Vervoer Nederland) Pedro Peters.

Ben je verdrietig om de goede oude te zien OV-chipkaart go of kijk je uit naar dit nieuwe systeem? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Alwin Croon / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »