TV-show voor Nederlandse kinderen met naakte volwassenen zorgt voor opschudding – DutchReview

[ad_1]

We weten dat Nederlanders geen vuist maken als het om praten over seks gaat. Maar voor sommige mensen is een kindertelevisieprogramma met naakte lichamen een stap te ver.

De educatieve show Gewoon Bloot (Simply Naked) presenteert naakte volwassenen die vragen van kinderen beantwoorden. Ook al is het in Nederland nog niet uitgezonden, de trailer heeft al behoorlijk wat terugslag gekregen.

Iedereen is normaal

Het programma volgt een vaste opzet: naakte volwassenen beantwoorden vragen van kinderen over het zelfvertrouwen van het lichaam en hoe ze zich prettig in hun vel kunnen voelen. Een onderwerp waar veel volwassenen een opfriscursus over zouden kunnen doen. ​

De presentator van de show, Edson da Graca, zei tegen The Guardian: “Het doel is om kinderen te leren dat elk lichaam anders is en dat niet alle lichamen perfect zijn.”

Rekening gehouden met grenzen

Gelukkig werd er bij elke stap rekening gehouden met de grenzen van de kinderen in het programma. Een woordvoerder van de publieke omroep NTR verzekerde dat de show zeer zorgvuldig tot stand was gekomen. “Tijdens het programma waren er uitgebreide gesprekken met kinderen over wat er ging gebeuren en konden ze aangeven hoe ze zich voelden tijdens het programma”, vertelde ze aan de NOS.

Veel media-aandacht rondom de show is gericht op de deelnemende kinderen. Alle deelnemers hadden toestemming van hun ouders, en er werd ook gevraagd of ze het goed vonden met wat er ging gebeuren. Voor sommigen was dit nog niet genoeg.

Terugslag

Ondanks het goedbedoelde ethos van de show, heeft het onconventionele karakter enige kritiek gekregen. Natuurlijk heeft iedereen zich naar zijn toetsenbord gehaast en het debat naar Twitter gebracht.

Politici hebben zelfs meegewogen op het debat, de show kreeg kritiek van beide kanten van de politieke kloof. De leider van de Nederlandse politieke partij Denk, Tunahan Kuzu, ging naar Twitter en noemde de show “gek, gek, we moeten dit stoppen.” In de video spoort hij zijn volgers aan om bij de NPO – de Nederlandse Stichting voor de Publieke Omroep – op te roepen tot annulering van de show.

Het is niet verwonderlijk dat rechtse politici zich ook hebben uitgesproken over hun minachting voor het programma. De SGP (Reformed Political Party) noemde het “volkomen onnodig”, en FvD-leider (Forum voor Democratie), Thierry Baudethas, zei dat het programma “pedofilie in de buurt komt”. Dat is nogal een sprong! ​

Ondanks het verzet is NTR niet van plan het programma in te trekken. De eerste aflevering van Gewoon Bloot wordt uitgezonden op 21 maart op NTR.

Wat vind je van deze radicale show? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature Image: Screen shot van een video op NOS[ad_2]

Source link

Translate »