Traveleurope Blog | Reistips, adviezen en nuttige informatie Wat u kunt verwachten tijdens uw volgende cruise in het tijdperk van het Coronavirus – Traveleurope Blog

[ad_1]

Nieuws

gepubliceerd op 10 mei 2020 |
door Andrea Guerriero

Het Coronavirus heeft ons leven veranderd op manieren die we nooit hadden kunnen voorzien. We kunnen niet alleen niet winkelen bij onze favoriete winkels of eten in onze favoriete restaurants, het heeft de reisindustrie bijna volledig op de rem gezet.

Cruisemaatschappijen zijn bijzonder hard getroffen. Het virus stak zijn lelijke kop op op meerdere cruiseschepen, en veel werknemers en passagiers zijn erg ongelukkig met de manier waarop de situatie is afgehandeld. Zozeer zelfs dat “Royal Caribbean-medewerkers een class action-rechtszaak hebben aangespannen wegens nalatige blootstelling aan Coronavirus en niet het nemen van de verhinderde maatregelen om mensen tegen het Coronavirus te beschermen.”

Hoewel cruises nu niet verder gaan, is dit niet het einde voor cruisemaatschappijen. Op een dag, eerder dan later, zullen ze weer beginnen te werken. Dit is wat u kunt verwachten als ze dat doen.

Mogelijk gaat u niet mee op de cruise die u hebt gepland

Het plannen van een cruisevakantie voor 2020, en zelfs tot 2021, wordt een kwestie van tijd. U kunt die vakantie plannen, en u kunt deze zelfs plannen op basis van wanneer de specifieke cruisemaatschappij waarmee u boekt, naar verwachting weer operationeel zal zijn, maar dat betekent niet dat u kunt gaan.

De uitbraak van COVID-19 is een situatie die voortdurend evolueert. De kans is groot dat we de zaken relatief onder controle krijgen, alleen voor een volgende ronde van het virus om hard toe te slaan. Het feit dat uw cruisemaatschappij momenteel naar verwachting operationeel is, betekent niet dat ze dat ook zullen zijn wanneer de tijd daar is. Als u een cruise boekt, moet u er rekening mee houden dat u deze wellicht moet verzetten.

Er zal een robuuster beleid komen

Cruiseschepen hebben in de maand april niet kunnen varen, volgens de CDC-richtlijnen. Het is nog onzeker wanneer het bevel om niet te zeilen zal worden opgeheven, maar om cruisemaatschappijen weer passagiers aan boord te laten verwelkomen, zullen ze een aantal serieuze wijzigingen moeten aanbrengen.

De CDC eist van cruisemaatschappijen dat ze nieuw beleid opstellen om COVID-19 aan te pakken, evenals andere ziekten die verrassend vaak voorkomen op cruiseschepen.

Gedetailleerde plannen zullen moeten bevatten hoe de cruisemaatschappij zal omgaan met:

  • Laboratoriummonsters en testen
  • Beperkingsstrategieën aan boord
  • Preventiestrategieën aan boord
  • Desinfectieprotocollen
  • Spoedeisende hulp op ziekenhuisniveau
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Bemanningstraining

Bovendien zullen cruiseschepen waarschijnlijk dagelijks en wekelijks rapporten moeten verzenden om operationeel te blijven.

Regels rond eten en drinken

Het beroemde buffet van cruiseschepen is de afgelopen jaren aan het afnemen, en dat is niet voor niets. Het is een broedplaats voor bacteriën, maar het heeft enorme cruisemaatschappijen er niet van weerhouden de zelfbedieningstraditie voort te zetten. Dat gaat veranderen als er in de leeftijd van COVID-19 weer schepen gaan varen.

Als de buffetten doorgaan, worden alle items geserveerd door cruisepersoneel. Veel cruises vermijden het buffet helemaal en vereisen dat u een menu bestelt. Als u dat doet, kunt u van uw bedieningspersoneel verwachten dat ze maskers en mogelijk zelfs handschoenen dragen. De kans is groot dat u ook geen snacks aan boord mag meenemen, ook al zijn deze voorverpakt.

Er zal meer ruimte zijn om uw benen te strekken

Ziektekiemen verspreiden zich snel op cruiseschepen omdat veel mensen opgesloten zitten in een kleine ruimte. Dat kan een feestelijke sfeer creëren en het maximaliseert de resultaten van de cruisemaatschappij, maar het kan veel mensen snel ziek maken.

Verwacht wordt dat cruisemaatschappijen zullen heropenen door hun capaciteit te beperken. Dat omvat hoeveel mensen tegelijkertijd op het schip zijn toegestaan, maar het omvat waarschijnlijk ook hoeveel mensen tegelijkertijd in een bepaald gebied zijn toegestaan. Het zal een geweldige ervaring zijn voor degenen die een hekel hebben aan hoe druk cruiseschepen kunnen zijn!

Je krijgt waarschijnlijk een geweldige deal

Toen het Coronavirus toesloeg, waren er een aantal geweldige deals te vinden over reizen. Die deals zullen de norm blijven terwijl we langzaam onze weg terug vinden naar een normale manier van leven.

Zelfs als de beperkingen worden opgeheven, zullen mensen bang zijn om op vakantie te gaan uit angst zichzelf bloot te stellen aan het virus. Om deze reserveringen te bestrijden, zullen reisbureaus en cruisemaatschappijen waarschijnlijk geweldige deals aanbieden die u nooit meer zult vinden. Het kan een geweldige manier zijn om van die droomvakantie te genieten, zolang je maar bereid bent een bepaald risiconiveau te nemen.

Maak je geen zorgen als je graag op een goede cruise gaat. Cruiseschepen zullen weer opereren, zelfs als uw ervaring een beetje anders is dan u zich herinnert van vóór het Coronavirus.


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf gevestigd in Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en evenementen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en hij helpt me mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, verschillende levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.

[ad_2]

Source link

Translate »