Traveleurope Blog | Reistips, adviezen en nuttige info Voorbij de Big Ben: tips om van Londen te genieten als een local – Traveleurope Blog

[ad_1]

Nieuws

gepubliceerd op 12 mei 2020 |
door Andrea Guerriero

Je hebt de verplichte ommezwaai rond Buckingham Palace gemaakt, verschillende momentopnames van “Big Ben” gemaakt en gepicknickt in Hyde Park. Nu is het tijd om de toeristische schede af te werpen en Londen als een local te ervaren. Hier zijn een paar tips om van de unieke charme van Londen te genieten, weg van de toeristische drukte.

Probeer niet te spreken met het lokale accent

Sint-Augustinus adviseerde zijn kudde om de Romeinen te kopiëren toen hij in Rome was. Hoewel we het erover eens zijn dat je de normen moet volgen als je een nieuwe plaats bezoekt, kan hetzelfde niet gezegd worden voor het regionale jargon!

Toegegeven, mensen in Londen zeggen niet ‘metro’ of ‘metro’, maar ‘metro’. ‘Mate’ vervangt ‘kerel’, en je zult veel mensen ‘proost’ horen zeggen in plaats van ‘bedankt’. Dat betekent echter niet dat je moet proberen een Brits accent te krijgen. Je zult niet alleen klinken als Ross from Friends, maar je zult er waarschijnlijk ook uitzien als een onattente hansworst.

Rijd als een Londenaar

Londense taxi’s rijden ongeveer £ 10 ($ 12,37) per mijl. Als je die munt liever gebruikt voor maaltijden, sightseeing of winkelen, koop dan een Oyster-kaart. Het is de aankoopoptie voor het openbaar vervoer in de stad en het kopen van eenmalige papieren kaartjes kost aanzienlijk meer per rit dan de Oyster-prijs.

Ze zijn goedkoop, echte Londenaren gebruiken ze en je krijgt de kans om de authentieke ervaring te beleven dat je tijdens een piekuur in de buis wordt gepakt terwijl je oogcontact met iedereen vermijdt. Het wordt niet meer “Londen” dan dat.

Blijf hangen tijdens een weekendbrunch

Het is een algemeen aanvaard feit dat een laat ontbijt plus een ochtendcocktail gelijk staat aan een plezierige tijd. Daarom is een bodemloze brunch iets over de hele wereld, en vooral in Londen. De twee belangrijkste plekken zijn Moderne pantry en Caravan

Mensen die een hekel hebben aan lange rijen, moeten het proberen Vardo in plaats daarvan. Het is het zusterrestaurant van Caravan en net zo lekker. Het belangrijkste verschil is het wachten. Snaps + Rogge en Orasay, beide in Notting Hill, zijn andere uitstekende opties. Maar waarschuwing eter: Orasay is geschikt voor pescatarians.

Melk, in Belham, is de hotspot voor jongere millennials en Gen Zers; de weekendspecials worden namelijk alleen via Instagram aangekondigd.

Als je zin hebt in iets meer Gen X, ga dan naar Darby’s aan de overkant van de Amerikaanse ambassade. Op zondag vullen dulcet jazznummers de lucht terwijl klanten dineren op hartige gerechten, zoals kreeftbriochebroodjes en oesters. Een Wong is ook een betrouwbare optie voor mensen die van Chinees eten houden. Het met een Michelin-ster bekroonde restaurant biedt in het weekend een indrukwekkende dim sum-spread.

Maak een wandeling over de markten

Britten houden van markten, en ze hebben er voor alles een. Dus als je in Londen bent, doe dan wat de lokale bevolking doet: markthoppen! Anthophiles zouden hun weg moeten vinden naar de Columbia Road Flower Market, maar arriveren voor 15.00 uur wanneer deze sluit. Ga voor een levendige East End-ervaring op zondag naar Brick Lane Market; je vindt er unieke (zij het te dure) stoffen, groenten, antiek en de beste spareribs in de stad.

Er is ook de wereldberoemde Portobello Road Market. Het bevindt zich in Notting Hill en de zaterdag is het beste omdat alle vijf secties open zijn. Sommige mensen beweren misschien dat Portobello toeristisch is. We zijn het er niet mee eens. Het is een steunpilaar van het leven in Londen en het wemelt van de echte Londenaren die doen wat ze gewoonlijk op zaterdag doen.

Sociale vlinders zouden tijd moeten maken voor Street Feast, een marktachtig restaurant met vier locaties. Terwijl je daar bent, kun je genieten van een breed scala aan culinaire hoogstandjes, zoals ‘chique kebabs’, sushi, gloeiend hete vleugels en veganistische hamburgers. Tafels staan ​​opgesteld rond de openluchtlocaties en gasten kunnen cocktails drinken terwijl ze genieten van livemuziek. De twee locaties in het centrum zijn Hawker House en Dinerama; beide zijn een goede tijd.

Maak kennis met een nachtelijk museum- of bibliotheekevenement

Als je smaak iets verfijnder is en het idee om een ​​avond door te brengen met de artistieke intelligentsia van Londen goddelijk klinkt, zoek dan naar een nachtelijk museum of bibliotheek. Ze zijn een Londens hoofdbestanddeel en wijn stroomt altijd. Maak daar kennis met de kunstenaars, academici en energienetwerken van de stad. Bekijk de dienstregeling voor het Victoria & Albert Museum, de British Library en het Museum of London. Ze organiseren regelmatig avondevenementen!

Ben je klaar voor wat voetbal?

Britten zijn fanatiek over voetbal – of, zoals Noord-Amerikanen het noemen, ‘voetbal’. Het grootstedelijk gebied van Londen heeft alleen al 22 stadions! Om de razernij te ervaren, moet je wat kaartjes pakken. Als ze uitverkocht zijn, wat altijd een mogelijkheid is, ga dan naar een van de duizenden sportcafés van de stad om een ​​wedstrijd bij te wonen en luidruchtig te worden met de fans. Voor de absoluut authentieke ervaring sluip je na een speldag een pub binnen en breng je wat tijd door met de fans terwijl je geniet van een pint cider. Zeg gewoon niet het woord “Millwall” als je ergens in Stratford bent.

Als je Londen als een local wilt ervaren, is een deel van het doel je erin mengen, wat onmogelijk zal blijken te zijn als je wordt opgezadeld met een hoop bagage waarmee je toeristen kunt identificeren. Als je een museum of een voetbalveld bezoekt, overweeg dan om je bagage in Londen op te bergen in het netwerk van lokale winkels en hotels van Stasher. Het is goedkoop, veilig en volledig verzekerd!


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf gevestigd in Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en evenementen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en hij helpt me mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, verschillende levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.

[ad_2]

Source link

Translate »