Traveleurope-blog | Reistips, adviezen en nuttige info Restaurants in Hongkong die een bezoek waard zijn – Traveleurope Blog

[ad_1]

Eten en wijn

gepubliceerd op 18 september 2020 |
door Andrea Guerriero

Restaurants in Hong Kong staan ​​bekend als een van de beste ter wereld. En het eten is genoeg reden om de stad te bezoeken. Als je uit China komt, moet je weten dat je via Cathay Pacific van Peking naar Hong Kong kunt vliegen. Hieronder staan ​​​​enkele van de beste restaurants in Hong Kong die u moet bezoeken.

Louise

Louise is van Julien Royer, dezelfde man achter het beroemde restaurant Odette in Singapore, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot beste van Azië. Louise is veel nuchterder dan Odette. Het restaurant is een vervulling van een belofte van Royer zelf om een ​​minder benauwde en minder formele eetervaring te bieden. Louise is in meer dan één opzicht een weerspiegeling van Hong Kong. Het is ideaal voor de drukke locals die gewoon lekker willen eten aan het eind van de dag – geen franje en niets bijzonders. Dit wil niet zeggen dat Louise niet opmerkelijk is. Het eten is nog steeds uitzonderlijk en de sfeer kan de luxere restaurants van Royer evenaren.

Grissini

Grissini is misschien wel het beste gastronomische Italiaanse restaurant in Hong Kong. De naam is ontleend aan de lekkere broodstengels die het restaurant als aperitief voor de klanten serveert. Grissini is al geruime tijd een favoriet van zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege de indrukwekkende menukaart en het mooie interieur. Vorig jaar vonden de eigenaren dat ze nog meer met het restaurant konden doen. Na de renovatie werd Grissini een veel grootser restaurant, met verbeterde esthetiek, een prachtig uitzicht en een uitstekende wijncollectie. Maar het serveert nog steeds dezelfde oude heerlijke Italiaanse favorieten zoals pasta, zeevruchten en vlees uit de keuken van de beroemde chef-kok Marcello Scognamiglio.

Islam eten

Er is een bloeiende moslimgemeenschap in Hong Kong. En het is samengesteld uit individuen uit verschillende landen, waaronder Indonesië, Maleisië, Pakistan en China. Dit verklaart de aanwezigheid van restaurants die moslimvoedsel serveren, zoals Islam Food. De keuken is hier geïnspireerd op traditionele Xinjiang-gerechten, die bekend staan ​​als pittig. Je hoeft geen moslim te zijn om te genieten van het eten bij Islam Food. Dus als je de islamitische keuken nog niet hebt geprobeerd, zou het een leuke introductie zijn om hierheen te gaan. Vergeet bij uw bezoek niet een schotel met kalfsgoulashpockets te bestellen.

Vegetarisch restaurant Woodlands

Het is niet moeilijk om heerlijk vegetarisch eten te vinden in Hong Kong. De stad biedt tal van plantaardige opties, vooral omdat er veel Chinees-boeddhistische individuen wonen. Maar als je een vegetariër of veganist bent en je wilt verschillende gerechten proberen, dan zul je blij zijn te weten dat er een leuk klein Indiaas restaurant in de stad is met de naam Woodlands. Het is eigenlijk een keten van Indiase restaurants met vestigingen in andere Aziatische steden. Het bestaat ook al bijna veertig jaar. Het restaurant is gespecialiseerd in de Zuid-Indiase keuken en hun bestseller zijn hun dosas of enorme knapperige pannenkoeken.

Fukuro

Als je op zoek bent naar Japans eten, dan moet je Fukuro proberen. Deze izakaya wordt geleid door chef-kok Shun Sato wiens indrukwekkende cv onder meer het werken bij Tsukiji, de wereldberoemde Japanse vismarkt, omvat. Hij heeft ook in twee restaurants in Australië gewerkt, namelijk BlancHaru en Yoshii. Vóór Fukuoro maakte chef-kok Sato overheerlijke gerechten bij Belon en Ho Lee Fook in Hong Kong. Fukuro is gespecialiseerd in wagyu sukiyaki, seizoenssashimi en gegrilde octopus op gekonfijte aardappel met gembersoja. De plaats staat ook bekend om zijn whisky-highballs.

Yan Toh Heen

Wanneer u een afbeelding zoekt van Hong Kong in Google, krijgt u hoogstwaarschijnlijk een paar foto’s van de beroemde Victoria Harbour. Als je je afvraagt ​​waar je het uitzicht in het echt kunt zien, dan moet je naar Kowloon of een tafel reserveren bij Yah Toh Heen. Het bevindt zich op zeeniveau, dus het biedt uitzicht op de eerste rij van een van de meest iconische kenmerken van Hong Kong. Het restaurant maakt eigenlijk deel uit van een hotel dat onlangs is gerenoveerd. Het restaurant bleef zelfs tijdens de renovatie open, tot grote vreugde van de vaste klanten. Yan Toh Heen serveert Kantonese favorieten zoals pekingeend en dim sum.

Mui Kee op Fa Yuen Street Market

Hong Kong staat bekend als de thuisbasis van dure restaurants. Maar dit betekent niet dat je daar niet van het eten kunt genieten als je een beperkt budget hebt. Om de beste goedkope eetgelegenheden in Hong Kong te kennen, moet je de lokale bevolking volgen en kijk waar ze eten. En wat lokaal eten betreft, gaat er niets boven congee of rijstepap, dat wordt beschouwd als het belangrijkste comfortvoedsel in de stad. Een van de beste plekken om congee te krijgen is bij Mui Kee op Fa Yuen Street Market. Het beste van congee is dat je het kunt eten zoals het is of toppings zoals vlees, vis en varkenslever kunt toevoegen. Congee wordt het best gegeten met een glas ijskoude citroenthee.

Samsen

Als je van de Thaise keuken houdt, dan is het een must dat je een tafel reserveert bij Samsen. Het restaurant bestaat pas vier jaar maar heeft al veel trouwe fans aangetrokken. Er is een simpele reden waarom het erg populair is. Het dient het beste Thaise eten in Hong Kong, punt uit. De bestseller van het restaurant zijn de inmiddels beroemde bootnoedels. Het restaurant heeft een nieuwe vestiging in Sheung Wan (het origineel is in Wan Chai) en hoewel het ook gerechten serveert die het restaurant populair hebben gemaakt, zal het ook Noord-Thaise gerechten aan het menu toevoegen. De persoon die verantwoordelijk is voor het bereiden van alle heerlijke gerechten bij Samsen is Chef Adam Cliff.

Peking Tuin

Peking Garden is een andere lokale favoriet. Het historische restaurant is onderdeel geweest van de herinneringen van veel Hong Kongers. Hier vieren gezinnen verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Het restaurant staat bekend om zijn bedelaarskip, een gebakje met kip, en eend en noedels. Velen werden verdrietig toen het restaurant besloot een facelift te ondergaan. Voorbij zijn het vintage decor dat al tientallen jaren gezinnen verwelkomt. Maar het eten is nog steeds hetzelfde, dus dat is iets om blij mee te zijn. En de prijzen blijven aan de betaalbare kant.


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf uit Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en gebeurtenissen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en helpt me om mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, andere levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.





[ad_2]

Source link

Translate »