Traveleurope Blog | Reistips, adviezen en nuttige info Hongkongse restaurants die een bezoek waard zijn – Traveleurope Blog

[ad_1]

Eten en wijn

gepubliceerd op 18 september 2020 |
door Andrea Guerriero

Hong Kong-restaurants staan ​​bekend als enkele van de beste ter wereld. En het eten is reden genoeg om de stad te bezoeken. Als je uit China komt, moet je weten dat je via Cathay Pacific van Beijing naar Hong Kong kunt vliegen. Hieronder staan ​​enkele van de beste restaurants in Hong Kong die u zou moeten bezoeken.

Louise

Louise is van Julien Royer, dezelfde man achter het beroemde Odette-restaurant in Singapore, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het beste van Azië. Louise is veel nuchter dan Odette. Het restaurant is een vervulling van een belofte van Royer zelf om een ​​minder benauwde en minder formele eetervaring te bieden. Louise is in meer dan één opzicht een weerspiegeling van Hong Kong. Het is ideaal voor de drukke lokale bevolking die gewoon lekker wil eten aan het eind van de dag – geen franje en niets bijzonders. Dit wil niet zeggen dat Louise niet opmerkelijk is. Het eten is nog steeds uitzonderlijk en de sfeer kan overeenkomen met de meer luxe restaurants van Royer.

Grissini

Grissini is misschien wel het beste verfijnde Italiaanse restaurant in Hong Kong. De naam is ontleend aan de lekkere soepstengels die het restaurant dient als aperitief voor de klanten. Grissini is al geruime tijd een favoriet van zowel de lokale bevolking als toeristen vanwege zijn indrukwekkende menu en mooie interieurs. Vorig jaar hadden de eigenaren het gevoel dat ze nog meer met het restaurant kunnen doen. Na de renovatie werd Grissini een veel grootser restaurant, met verbeterde esthetiek, een prachtig uitzicht en een uitstekende wijncollectie. Maar het serveert nog steeds dezelfde oude heerlijke Italiaanse favorieten zoals pasta, zeevruchten en vlees uit de keuken van de beroemde chef-kok Marcello Scognamiglio.

Islam eten

Er is een bloeiende moslimgemeenschap in Hong Kong. En het is samengesteld uit individuen uit verschillende landen, waaronder onder meer Indonesië, Maleisië, Pakistan en China. Dit verklaart de aanwezigheid van restaurants die islamitisch eten serveren, zoals Islam Food. De keuken hier is geïnspireerd op traditionele Xinjiang-gerechten, die bekend staan ​​als pittig. Je hoeft geen moslim te zijn om van het eten bij Islam Food te genieten​ Dus als je de islamitische keuken nog niet hebt geprobeerd, zou je hierheen gaan als een leuke introductie. Vergeet tijdens uw bezoek niet om een ​​schaal met kalfsgoulashzakken te bestellen.

Woodlands Vegetarisch Restaurant

Het is niet moeilijk om heerlijk vegetarisch eten te vinden in Hong Kong. De stad biedt tal van plantaardige opties, vooral omdat er veel Chinees-boeddhistische individuen wonen. Maar als je vegetariër of veganist bent en je wilt een andere keuken proberen, dan zul je blij zijn te weten dat er een leuk klein Indiaas restaurant in de stad is dat Woodlands heet. Het is eigenlijk een keten van Indiase restaurants met vestigingen in andere Aziatische steden. Het bestaat ook al bijna veertig jaar. Het restaurant is gespecialiseerd in de Zuid-Indiase keuken en hun bestseller zijn hun dosas of enorme knapperige pannenkoeken.

Fukuro

Als je Japans eten zoekt, moet je Fukuro proberen. Deze izakaya wordt geleid door chef-kok Shun Sato, wiens indrukwekkende cv onder meer werkt bij Tsukiji, de wereldberoemde Japanse vismarkt. Hij heeft ook gewerkt in twee restaurants in Australië, namelijk BlancHaru en Yoshii. Vóór Fukuoro maakte CHef Sato overheerlijke gerechten bij Belon en Ho Lee Fook in Hong Kong. Fukuro is gespecialiseerd in wagyu sukiyaki, seizoensgebonden sashimi en gegrilde octopus op gekonfijte aardappel met gembersoja. De plaats staat ook bekend om zijn whisky-highballs.

Yan toh heen

Wanneer u in Google op afbeeldingen naar Hong Kong zoekt, krijgt u hoogstwaarschijnlijk een of twee foto’s van de beroemde Victoria Harbour. Als je je afvraagt ​​waar je het uitzicht in het echt kunt zien, dan moet je naar Kowloon gaan of een tafel reserveren bij Yah Toh Heen. Het bevindt zich op zeeniveau, dus het biedt uitzicht op de eerste rij van een van de meest iconische kenmerken van Hong Kong. Het restaurant maakt eigenlijk deel uit van een hotel dat onlangs is gerenoveerd. Het restaurant bleef zelfs tijdens de renovatie open, tot grote vreugde van de vaste klanten. Yan Toh Heen serveert Kantonese favorieten, zoals Pekingeend en dim sum.

Mui Kee bij Fa Yuen Street Market

Hong Kong heeft de reputatie de thuisbasis te zijn van dure restaurants. Maar dit betekent niet dat je daar niet van het eten kunt genieten als je een klein budget hebt. Om de beste goedkope eetgelegenheden in Hong Kong te kennen, moet je de lokale bevolking volgen en kijk waar ze eten. En wat lokaal eten betreft, er gaat niets boven congee of rijstepap, die wordt beschouwd als het nummer één comfortvoedsel in de stad. Een van de beste plaatsen om congee te krijgen, is bij Mui Kee op Fa Yuen Street Market. Het beste van congee is dat je het kunt eten zoals het is of toppings kunt toevoegen zoals vlees, vis en varkenslever. Congee kan het beste worden gegeten met een glas ijsthee met citroen.

Samsen

Als je van de Thaise keuken houdt, is het een must dat je een tafel reserveert bij Samsen. Het restaurant is nog maar vier jaar in gebruik, maar heeft al veel trouwe fans aangetrokken. Er is een simpele reden waarom het erg populair is. Het dient het beste Thaise eten in Hong Kong, periode. De bestseller van het restaurant zijn de inmiddels beroemde bootnoedels. Het restaurant heeft een nieuwe vestiging in Sheung Wan (het origineel is in Wan Chai) en hoewel het ook gerechten serveert die het restaurant populair hebben gemaakt, zal het ook Noord-Thaise gerechten aan het menu toevoegen. De persoon die verantwoordelijk is voor het koken van alle heerlijke gerechten bij Samsen is chef-kok Adam Cliff.

Peking Garden

Peking Garden is een andere lokale favoriet. Het historische restaurant maakt deel uit van de herinneringen van veel Hong Kongers. Hier vieren gezinnen verjaardagen en andere speciale gelegenheden. Het restaurant staat bekend om zijn bedelaarskip, een kippengebak, en eend en noedels. Velen werden verdrietig toen het restaurant besloot een facelift te ondergaan. Voorbij is het vintage decor dat gezinnen al tientallen jaren verwelkomt. Maar het eten is nog steeds hetzelfde, dus dat is een ding om blij mee te zijn. En de prijzen blijven aan de betaalbare kant.


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf gevestigd in Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en evenementen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en hij helpt me mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, verschillende levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.





[ad_2]

Source link

Translate »