Traveleurope Blog | Reistips, adviezen en nuttige info Complete Gaudi Architecture Tour in Barcelona – Traveleurope Blog

[ad_1]

Spanje

gepubliceerd op 10 december 2019 |
door Andrea Guerriero

Barcelona is een van Europa’s beste culturele centra vol architectonische meesterwerken. Beroemd om de unieke mix van moderne en gotische architectuur, zal de Catalaanse hoofdstad je allesbehalve vervelen. Het landschap van Barcelona is zo herkenbaar vanwege het werk van een prominente architect Antoni Gaudi, die erin slaagde de stad voor altijd te veranderen. Als je binnenkort een bezoek brengt aan Barcelona, ​​dan is hier je onmisbare gids over Gaudi’s Barcelona.

Casa Vicens

Casa Vicens was het eerste huis ontworpen door een 30-jarige Antoni Gaudi in Barcelona tussen 1882 en 1889. In de tijd dat Casa Vicens een revolutie in de architectuur was, vond Gaudi een nieuwe taal uit van de gemengde stijlen en materialen. Het oorspronkelijke doel was om te dienen als een privéwoning, die Casa Vicens vervulde tot 2014. Nu verwelkomt Casa Vicens bezoekers als een openbaar museum. Je vindt er een permanente tentoonstelling en een wandeltocht door de zorgvuldig bewaarde kamers van Gaudi.

Vergoeding: de kosten voor alle bezoekers bedragen € 16, -. Er zijn geen kosten voor kinderen onder de 11 jaar.

Casa Batlló (ook bekend als The House of Bones of The House of Dragon)

Casa Batlló, een van de meest prominente werken van Gaudi, staat bij de lokale bevolking bekend als het Huis van de Beenderen, vanwege de skeletvormen van de gevel. Gaudi verbouwde een klassiek gebouw (ontworpen door zijn leraar architectuurstudie Emilio Sala Cortés) tot wat nu bekend staat als Casa Batlló tussen 1904 en 1906. Het was oorspronkelijk ontworpen als een woongebouw. In tegenstelling tot Casa Milà werd Casa Batlló goedgekeurd door de critici en genomineerd voor de 1906 beste bouwprijzen. Een andere naam van Casa Batlló is Casa del Drac – het Huis van de Draak, vanwege de gelijkenis tussen het dak van het gebouw en de textuur van de drakenhuid. Nu kun je de façade en het interieur van Casa Batlló verkennen als je Gaudi’s beste werk en modernisme op zijn best wilt ontdekken.

Vergoeding: de tarieven voor volwassenen beginnen bij € 25, – per persoon. Er zijn ook opties voor ’s ochtends vroeg en’ s avonds laat voor degenen die de beste foto’s willen maken!

Park Güell

Park Güell is een uniek architectonisch systeem en waarschijnlijk het meest bezochte park van Spanje. Park Güell werd aanvankelijk gebouwd als privé woonwijk tussen 1900 en 1914. Gaudi ontwierp het park, geïnspireerd door organische vormen, daarom vind je er veel gedetailleerd werk en ‘natuurlijke’ elementen. Mensen dwalen meestal uren rond en merken de kleine unieke details op die in het park verborgen zijn. Er zijn twee delen van het park. Het grootste deel van het gebied is een gemeentelijk park en is gratis toegankelijk. Als je het parkgedeelte met Gaudi’s architectuurstukken wilt zien, moet je kaartjes kopen.

Vergoeding: ticketprijzen beginnen bij € 10, – per persoon. Houd er rekening mee dat tickets van tevoren uitverkocht zijn. Plan uw bezoek en koop kaartjes van tevoren.

Casa Milà (ook bekend als The Stone Quarry)

Gaudi’s Casa Milà is een van de beroemdste en meest unieke gebouwen in Barcelona. Casa Milà, gebouwd tussen 1906-1912 als een privé woonhuis, was het laatste architectuurstuk ontworpen door Gaudi. De gebogen gevel is zo ontworpen dat het onmogelijk is om een ​​enkele verticale lijn van het dak naar de grond te trekken. Aanvankelijk werd het gebouw aangevallen door veel critici, die het la Pedrera noemden – Spaans voor ‘de steen’. Slechts 70 jaar later, in de jaren 80, erkende UNESCO Casa Milà als werelderfgoed. Nu staan ​​de deuren van Casa Milà open voor toeristen van over de hele wereld. Hoewel het nog steeds dienst doet als woon- en bedrijfsgebouw, organiseert Casa Milà tentoonstellingen, conferenties en andere culturele evenementen. Je kunt de ’tuin van krijgers’ bezoeken, een dakterras met schoorstenen-potten die zijn veranderd in sculpturen met gezichten.

Vergoeding: er is een toegangsprijs van € 22 voor volwassenen. Er zijn ook premium-opties en nachtelijke rondleidingen tegen een toeslag.

heilige Familie

Gaudi’s geschenk aan de stad Barcelona, ​​de Sagrada Familia, is de beroemdste en meest herkenbare kerk van Europa. De Sagrada Familia, het 137-jarige bouwproject, is een absolute must-see voor Gaudi in Barcelona. De bouw van de Sagrada Familia begon in 1882. Antoni Gaudi heeft de Sagrada Familia nooit gezien zoals hij er nu uitziet. Toen hij in 1926 overleed, was slechts een kwart van het gebouw gereed. Ongetwijfeld zullen de ongelooflijke buitenkant en symboliek van de Sagrada Familia u buiten adem laten. Het is beter om dit architectonische meesterwerk voor het einde te bewaren, aangezien het een hoogtepunt is van Gaudi’s levenslange werk en talent. Merk op dat de Sagrada Familia een extreem populaire bezienswaardigheid is, dus zorg ervoor dat je de tickets van tevoren boekt.

Vergoeding: de ticketprijs begint bij € 17 voor volwassenen. Alle tickets zijn een bijdrage aan de lopende opbouw.

Trefwoorden: Barcelona


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf gevestigd in Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en evenementen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en hij helpt me mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, verschillende levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.

[ad_2]

Source link

Translate »