Traveleurope Blog | Reistips, adviezen en nuttige info Alles wat je kunt verwachten op een Duitse kerstmarkt – Traveleurope Blog

[ad_1]

Winter

gepubliceerd op 23 maart 2020 |
door Andrea Guerriero

Het is de mooiste tijd van het jaar! Over de hele wereld willen mensen een beetje kerstsfeer toevoegen aan hun reis. Hoewel Duitse kerstmarkten klinken alsof ze exclusief voor het land zouden moeten zijn, zal het je misschien verbazen de feestelijke sfeer te vinden op markten in landen in Europa en de Verenigde Staten.

Men denkt dat de Duitse kerstmarkt de eerste is, met rijen kleine houten kraampjes en alom feestelijk gejuich, en het is gemakkelijk in te zien waarom andere landen een blad uit het Duitse boek hebben genomen.

In Duitsland heeft elke stad een kerstmarkt, en elke stad heeft zijn eigen draai, afhankelijk van de geschiedenis door de jaren heen – Duitsland organiseert al sinds de 14e eeuw kerstmarkten! En in sommige delen is er niet veel veranderd, waardoor dit een van de meest fascinerende culturele uitwisselingen in Duitsland is. Benieuwd waar het allemaal om draait? Hier is een overzicht van alles wat je kunt verwachten op een Duitse kerstmarkt om je in de feeststemming te brengen voor je volgende reis.

Bemonstering van alle snacks en glühwein!

Duitse kerstmarkten zijn een ontmoetingsplaats voor families en vrienden om samen te komen om in de kerstsfeer te komen. Wat is een kerstborrel zonder iets te knabbelen en te nippen?

Een klassieke Duitse broodachtige cake die tijdens Kerstmis wordt geserveerd is Stollen; een zoet deegachtig brood wordt gemengd met noten, gedroogd fruit, sinaasappel en kruiden, wordt bestrooid met poedersuiker om de perfecte kerstsnack te creëren. Naast Stollen, terwijl je je afvraagt ​​op marktkramen, vind je zoete lekkernijen zoals pannenkoeken, peperkoek in alle soorten en maten, en als je geluk hebt, chocoladefondue! Zoete geliefden – pas op, misschien wil je niet weggaan! Voor een iets meer hartige eetlust is Duitse worst (wurst) iets waar een Duitse markt niet zonder kan. Omhuld met mosterd en tomatensaus en geserveerd in een klein knapperig broodje, dit is een hotdog die goed is gedaan.

Om het allemaal weg te spoelen: glühwein, cider, rum – alles glühwein! Elke kerstmarktbar wordt geserveerd in de klassieke kerstbeker en heeft een uniek design. Op de meeste internationale Duitse markten vereist dit een aanbetaling, omdat deze standhouders weten dat u deze naar huis wilt brengen. Op kerstmarkten in Duitsland is dit echter een leuke en unieke manier om souvenirs te verzamelen uit je Duitse kerstmarktervaring!

Kerstcadeaus in overvloed

Notenkrakers, kerstballen en misschien wel de mooiste kransen die je ooit hebt gezien – alles op een Duitse kerstmarkt is handgemaakt. Op de markt vind je een grote verscheidenheid aan kerstversieringen om een ​​unieke draai aan je huis te geven, waarvan de meeste met de hand zijn beschilderd door de eigenaars van de kraam. Afgezien van decoraties vindt u hier een waaier aan lederwaren, speelgoed en sieraden die ook handgemaakt zijn – u hoeft niet verder te zoeken als u op zoek bent naar geschenken voor het gezin.

In Duitsland is het traditioneel om kleine porseleinen houten huisjes te vinden, elk met een ander ontwerp, die weergeven wat je zou verwachten in een typisch Duits dorp. U kunt elk jaar uw verzameling huizen uitbreiden en zo uw eigen geboorteplaats creëren.

Geniet van de sfeer

Duitse kerstmarkten nemen je een stap terug in de tijd om je een uniek inzicht te geven in hoe Kerstmis wordt gevierd in Duitsland en presenteren een duidelijke focus op tradities die toekomstige generaties kunnen omarmen en bewonderen. Oude stadstradities staan ​​in contrast met uitgebreide kraampjes gebaseerd op klassieke volksverhalen zoals Hans en Grietje om een ​​onbeschaamd stereotiepe Duitse sfeer te creëren waar je niet anders dan deel van uit kunt maken. De straten zijn omzoomd met kraampjes verlicht door kerstverlichting, muziek klinkt door de vakwerkhuizen en het zachte geluid van gelach en geklets blijft in de lucht hangen. Het is moeilijk om geen glühwein te pakken en rond te dwalen om hem in je op te nemen.

Entertainment voor het hele gezin

Terwijl de ouders bijpraten met een glühwein, zijn er tal van activiteiten om de kinderen bezig te houden en enthousiast te worden over de feestdagen! Schaatsen en Kerstmis – kan er iets beter samengaan? Bijna alle markten hebben ijsbanen. Op het ijs komen is een uitstekende activiteit voor het hele gezin om in de stemming te komen. Voor degenen die niet bereid zijn om hun schaatsen aan te trekken, zijn andere attracties die vaak te vinden zijn op Duitse kerstmarkten reuzenrad, een focuspunt voor een markt met een schilderachtig uitzicht over de stad en de markt zelf of draaimolens, voor de jongere. Om het terug naar de basis te brengen, is een noodzaak voor alle kerstmarkten een kerststal, die op traditionele of niet zo traditionele manieren wordt geïnterpreteerd, afhankelijk van waar uw kerstmarkt zich bevindt. Als je op het juiste moment aankomt, ben je misschien op tijd voor het live koor!

Voor alles wat feestelijk is, hoeft u tijdens uw volgende buitenlandse reis niet verder te zoeken dan de Duitse kerstmarkten. Van Pennsylvania tot Edinburgh en Berlijn, je zult een beetje vrolijkheid vinden in de drukke kraampjes, de aanhoudende geur van glühwein en een diepe culturele uitwisseling van deze eeuwenoude seizoensactiviteit.

Trefwoorden: christmas, folklore


Over de auteur

Andrea Guerriero Hallo, ik ben Andrea, een reisblogger, webprogrammeur, seo-leerling en amateurfotograaf gevestigd in Milaan. Ik hou van lezen, ik hou van muziek. Ik hou van reizen, maar alleen als ik op missie vertrek! Ik heb door het grootste deel van Europa gereisd en ik schrijf er graag over. Ik hou van fotografie, vooral als een manier om ervaringen, plaatsen en evenementen vast te leggen. Mijn Nikon D300-camera is altijd bij me en hij helpt me mijn leven met de rest van de wereld te delen. In contact komen met nieuwe mensen, verschillende levensstijlen en buitenlandse tradities, en erover schrijven, is alles wat ik kan vragen.

[ad_2]

Source link

Translate »