toename van infecties, maar afname van sterfgevallen en IC’s – DutchReview

[ad_1]

Het RIVM heeft zijn wekelijkse coronaviruscijfers over de periode van 9 maart tot en met 16 maart vrijgegeven. Het aantal besmettingen is gestegen ten opzichte van de week ervoor.

In het licht van stijgende cijfers grootschalige evenementen zoals Koningsdag zijn afgelast tot 6 mei. Het kabinet zal op 23 maart de coronavirusbeperkingen opnieuw bekijken, wanneer ze mogen toestaan ​​dat terrassen opengaan als het R-tarief voldoende laag is.

Nieuw aantal besmettingen

Het RIVM meldde de afgelopen week 39.527 nieuwe besmettingen in Nederland. Dit is een stijging ten opzichte van het aantal van 31.959 nieuwe besmettingen de week ervoor.

Maar liefst 21% meer mensen werden getest, dus het aantal positieve tests daalde zelfs: 7,7% deze week vergeleken met 8,1% vorige week. Het RIVM noemt dit een goede zaak, aangezien er nu meer mensen met corona worden opgespoord en thuisblijven.

Sterfgevallen

Het aantal patiënten dat is overleden aan COVID-19-gerelateerde complicaties is afgenomen. Deze week zijn 204 mensen overleden, vergeleken met 269 mensen de week ervoor.

Ziekenhuisopnames

Ziekenhuisopnames lopen terug, maar het aantal opnames op de IC is licht gestegen. De afgelopen week waren er 1.234 nieuwe opnames op de verpleegafdeling en 268 nieuwe patiënten op de IC. De week ervoor waren dat er respectievelijk 1.145 en 271.

De Nederlandse regering blijft bezorgd over de nieuwe varianten van het coronavirus en de derde golf van besmettingen, die heeft geleid tot het afgelasten van grote publieksevenementen.

Koningsdag afgelast

Grootschalige evenementen zijn afgelast tot in ieder geval 6 mei. De Veiligheidsraad heeft besloten om vergunningen voor grote evenementen te verbieden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag thuis gevierd worden in plaats van op straat.

AstraZeneca-vaccins werden onderbroken

Eerder deze week adviseerde de Geneesmiddelenautoriteit (CBG) het ministerie van Volksgezondheid om de uitrol van het AstraZeneca-vaccin tijdelijk stop te zetten.

Niemand in Nederland krijgt het vaccin gedurende twee weken vanwege de vrees voor een verband tussen het vaccin en bloedstolsels (trombose). Tot nu toe zijn er in Nederland geen gevallen van trombose bij ontvangers van vaccins.

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge verzekert dat het vaccin veilig is, maar het ministerie zal het vaccin uit voorzorg stopzetten. AstraZeneca heeft gezegd dat er geen verhoogd risico op bloedstolsels is in relatie tot het vaccin.

Uitzondering avondklok voor de verkiezingen

Gisteren begonnen enkele Nederlanders te stemmen voor de algemene verkiezingen. De avondklok (avondklok) is momenteel van kracht tot 30 maart, maar er is een uitzondering voor stemdagen (15, 16 en 17 maart).

Iedereen die terugkeert van het stemmen of het tellen van stemmen wordt niet bestraft voor het op deze dagen na 21.00 uur buiten zijn.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws over de komende coronavirusmaatregelen.

Feature afbeelding: Macau Photo Agency / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »