Titan maakt nieuwe wiellader band

[ad_1]

Titan introduceert een nieuwe wiellader band. De HK 458 is volgens het bedrijf bedoeld voor ‘extreme laadtoepassingen’ die ‘agressieve’ tractie nodig hebben. De nieuwe band van Titan combineert daarom het loopvlakontwerp van een bosbouwband, een wiellader band en een ATV-band.

De bandenmaker gaat de HK 458 in twee maten leveren: 20,5-25 en 23,5-25. Deze maten passen op middelgrote modellen van alle, grote lader fabrikanten. “We hebben geluisterd naar de feedback van onze klanten. Daaruit herkenden we dat er een mogelijkheid was voor een verbeterde crossover-band. Eéntje die zou voldoen aan hun drijfvermogen behoeften zonder het gedoe van het verwisselen van het wiel”, zegt Matt Miller, manager bandentechnologie bij Titan, in een persbericht. “Voor de HK 458 hebben we ontworpen elementen verzameld uit onze bosbouw- en constructiebiasbanden. Daarnaast hebben we onze nieuwste ontwerp- en productietechnologie hierin geïntegreerd. Ook hebben we een hielontwerp ontwikkeld dat de weerstandsindexering in toepassingen met hoog koppel verbetert, maar nog steeds op het standaard OTR-wiel past.

Landbouw

Het Amerikaanse bandenmerk stelt verder dat de band ideaal is voor modderige bouwplaatsen en landbouwtoepassingen. “Als je kijkt naar de meeste traditionele banden voor voorladers, zijn ze gewoon niet bedoeld voor gebruik in de landbouw”, vervolgt Scott Sloan, productmanager bij Titan. “Een traditionele lader krijgt gemakkelijk modder in de kleine holtes tussen de nokken en verliest onmiddellijk grip. Met de HK 458 krijg je daarentegen agressieve tractie en goede zelfreiniging om die tractie de hele dag te behouden.”

Het open loopvlakpatroon van de HK is gevormd met Titan’s premium bosbouwcompound. Dit vermindert de slijtage en is aangevuld met meerdere lagen stalen riemen. Hier zit veel rek in, waardoor de band minder snel lek gaat.

[ad_2]

Source link

Translate »