‘The Other Virus’ verspreidt zich door de Friese hoofdstad Leeuwarden – DutchReview

[ad_1]

Sinds begin augustus woonachtig in Leeuwarden stadskunstenaar Cote Veragua verspreidt tonen van liefde en mededogen door de stad die ze thuis noemt.

Samen met haar stagiaire Janneke en een handvol gepassioneerde vrijwilligers hoopt Cote dat hun woorden kunnen aansluiten bij de 128 verschillende nationaliteiten die in Leeuwarden wonen.

Weg van huis tijdens de pandemie

Het project, bijgenaamd ‘The Other Virus’, is een poging om iedereen te bereiken die zich tijdens de pandemie misschien een beetje eenzaam voelt. Door haar onderzoek heeft Cote ontdekt dat 4 op de 10 inwoners van Leeuwarden zich alleen en afgezonderd voelen, wat niet verwonderlijk is, aangezien de afgelopen 18 maanden voor ons allemaal een achtbaan zijn geweest.

Cote en haar vrijwilligers hebben gewerkt om Leeuwarden een vrolijkere plek te maken voor zowel internationals als Nederlanders! Afbeelding: Simone Kynaston/meegeleverd.

Ooit de vriendelijke en medelevende ziel, Cote’s passie om contact te maken met iedereen om haar heen is eerder gezien; vorig jaar schreef ze 55 hoopvolle berichten in het Nederlands, Fries en Engels in de stad om de moed erin te houden en berichten van hoop te verspreiden onder iedereen die zich getroffen voelde door de aanval van de pandemie.

Deze keer gingen Cote en Janneke, gewapend met emmers kleurrijk krijt en hun enthousiaste vrijwilligers, op pad om de trottoirs rond de stad en de buitenwijken te bedekken met hoopvolle berichten in een breder scala aan talen om hulde te brengen aan de meerdere nationaliteiten die in de stad wonen. Friese hoofdstad.

Ze banen zich een weg door de stad

Tot nu toe hebben ze de binnenstad, maar ook de wijken Heechterp-Schieringen, Bilgaard, Vrijheidswijk en Binnenstad – allemaal wijken met de grootste toestroom van internationals – met positiviteit overspoeld.

En hoewel het Nederlandse weer hun harde werk aan het einde van de eerste week onderbrak, konden ze de straten van Leeuwarden blijven taggen met lieve woorden nadat de buien in het weekend waren en zijn verdwenen.

Het idee is eenvoudig genoeg: Cote wil dat de expats, vluchtelingen en migranten die hun familie en geliefden sinds het begin van de pandemie niet hebben kunnen zien, zich thuis voelen in de stad. Zich gezien en gehoord, geliefd en gewaardeerd voelen, terwijl alles om hen heen vreemd is.

Dat betekent dat de berichten in een groot aantal talen worden gekalkt, van Nederlands en Fries tot Engels, Spaans, Pools en nog veel meer.

Een bericht van thuis

Cote, oorspronkelijk afkomstig uit Chili, weet precies hoe het voelt om zo lang niets vertrouwds om je heen te hebben en hoe dit een negatieve invloed kan hebben op je geestelijke gezondheid en welzijn.

Ze begrijpt dat zoiets eenvoudigs als een zinvolle boodschap in je moedertaal negatieve gevoelens opzij kan schuiven en een gevoel van vrede en verbondenheid kan opwekken, zelfs als naar huis gaan voorlopig voor de meesten slechts een droom is.

Daarom betekenen deze krijtboodschappen zoveel voor Cote, Janneke en hun team van vrijwilligers – dat ook bestond uit bewoners van over de hele wereld.

Missie volbracht!

Het project was leuk en stimulerend, en de groep heeft veel opmerkingen van liefde en steun gekregen sinds ze twee weken geleden met hun werk begonnen; de nieuwe en verbeterde pastelkleurige regenboogpaden in Leeuwarden trekken zeker veel mensen, waarbij Leeuwarders stoppen om met iedereen te praten.

Missie bereikt dan; mensen bij elkaar brengen, mensen aan het praten krijgen en die eenzaamheid in de kiem smoren – dat was het hele punt. En het is een van de belangrijkste redenen waarom Cote doet wat ze doet.

We denken dat Cote, Janneke en de bende tot nu toe geweldig werk hebben geleverd om ‘The Other Virus’ te verspreiden. Wat denk je?

Wil je je eigen positieve boodschap verspreiden om het werk van Cote te ondersteunen? Pak je eigen krijtje en krabbel de meest positieve boodschap die je kunt. Deel het met de hashtag #theotherviruslwd om je steun te tonen.

Feature Afbeelding: Simone Kynaston/meegeleverd.

[ad_2]

Source link

Translate »