Terug naar beperkingen? Kabinet vraagt ​​OMT dringend advies nu besmettingen de pan uit rijzen – DutchReview

[ad_1]

Net zoals we eraan wennen dat het leven langzaam weer normaal wordt, moeten we ons misschien voorbereiden op een stap achteruit. Het nieuws is naar buiten gekomen dat het Nederlandse kabinet het Outbreak Management Team (OMT) dringend om advies heeft gevraagd over het al dan niet opnieuw invoeren van de coronavirusbeperkingen.

Alleen al in de afgelopen week is het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland verdubbeld. Waren er vorige week tussen de zeven- en achthonderd besmettingen, nu zitten we op 3600.

“Je ziet dat het snel toeneemt”, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge tegen de NOS. We kunnen het niet helpen, maar vragen ons af welke rol de massale heropening van het nachtleven of gevallen van onjuiste toegang tot testresultaten hierin hebben gespeeld. 🤔

De Jonge verzekert dat de doelstelling van het kabinet om de zorg te beschermen niet in gevaar komt. “Ongeveer driekwart van de besmettingen vindt plaats onder jongeren en die belanden minder snel in het ziekenhuis”, zegt hij.

Hij heeft echter advies gevraagd aan het Outbreak Management Team om te kijken “of we ons echt zorgen moeten maken”.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws en updates.

Feature Afbeelding: brians101/Depositphotos

[ad_2]

Source link

Translate »