Te weinig te laat? Booking.com zegt 65 miljoen euro terug te betalen – DutchReview

[ad_1]

Naar aanleiding van het recente schandaal over het grove misbruik van financiële steun van Booking.com om bonussen voor bestuurders uit te betalen, meldt RTL Nieuws dat het bedrijf de € 65 miljoen die het van de overheid heeft ontvangen, zal terugbetalen.

In 2020 ontving de Nederlandse reiswebsite Booking.com € 65 miljoen aan loonondersteuning uit de NOW-regeling van de Nederlandse overheid. Ondanks deze financiering heeft het bedrijf afgelopen zomer een kwart van zijn personeel ontslagen.

Dat werd algemeen aanvaard als een klap van de pandemie – totdat de aandeelhouders van Booking.com eerder deze week een beslissing goedkeurden om € 28 miljoen aan bonussen uit te betalen aan de drie topmanagers van het bedrijf! Het is begrijpelijk dat dit tot massale publieke verontwaardiging heeft geleid.

In reactie op de kritiek liet een woordvoerder van Booking.com weten dat het bedrijf het debat dat dit schandaal in de Nederlandse samenleving heeft losgemaakt op de voet heeft gevolgd en dat zij “deze kritiek zeer serieus nemen”.

Het bedrijf stelt dat het altijd de bedoeling was geweest om te proberen de subsidie ​​die ze uit de NOW-regeling kregen terug te betalen. In het licht van de controverse voert Booking.com echter haar inspanningen op om deze schuld terug te betalen.

Wat is uw mening over deze controverse? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Functieafbeelding: 240878484/Foto’s storten

[ad_2]

Source link

Translate »