Te vroeg! Nieuwe coronavirusmaatregelen voor Nederland slechts twee weken nadat de beperkingen zijn opgeheven – DutchReview

[ad_1]

Nederland heeft de beperkingen twee weken geleden drastisch versoepeld, nachtclubs heropend en mondkapjes afgeschaft. Nu zitten we in de problemen. Minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn wederom op het podium teruggekeerd om een ​​nieuw pakket maatregelen aan te kondigen.

De premier begon met te zeggen: “De afgelopen week heeft iedereen kunnen zien dat er een wolk voor de zon is gezet.” Waardere woorden zijn nooit gesproken, Rutte.

De afgelopen week stond in het teken van slecht nieuws over het coronavirus. Van vals-negatieve testen, tot clusters van uitbraken in clubs en het stopzetten van honderden vaccins. Dit alles heeft geleid tot een enorme piek in het aantal gevallen van coronavirus.

Vanochtend werd bekend dat er inderdaad weer beperkingen zouden worden ingevoerd. Rutte omschreef de volgende maatregelen als “niet leuk maar noodzakelijk”. De wijzigingen gaan in vanaf: morgen 10 juli om 6 uur en zal duren tot 13 augustus.

Rutte legde uit dat om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, Nederland zijn gedrag zal moeten veranderen als het gaat om de horeca, cultuur en entertainment.

Horeca sluit van middernacht tot 06.00 uur

Als je vanaf morgen lekker buiten de deur wilt eten of een drankje wilt drinken in een café, moet je een vaste plek innemen. De stoelen moeten ook rekening houden met een afstand van 1,5 meter tussen de gasten.

Nooit meer uitgaan

Die boogie op de dansvloer is van korte duur gebleken. Er zal geen ‘Dancin’ meer zijn met Janssen.’ Discotheken en nachtclubs sluiten weer hun deuren.

Toegangstests bleken problematisch bij het voorkomen van uitbraken van coronavirus in deze situaties en zullen op 13 augustus worden heroverwogen.

Grote culturele/sportevenementen

Ook grootschalige evenementen zullen ervoor moeten zorgen dat bezoekers zitten en 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Om de capaciteit te vergroten tot maximaal tweederde kan gebruik worden gemaakt van toegangstesten. Deze tests mogen echter niet ouder zijn dan 24 uur (voorheen 40). Een evenement mag maximaal 24 uur duren, dus vergeet die driedaagse festivals.

Overdrachtslocaties zullen weinig veranderen

Wat betreft de overslaglocaties blijft het zelfde. Er zijn geen nieuwe maatregelen genomen voor winkels, restaurants of kermissen.

Ben je verrast door de laatste ontwikkelingen? Vertel ons je mening in de reacties hieronder!

Feature Afbeelding: Persconferentie

[ad_2]

Source link

Translate »