street art van 013 ontdekken – DutchReview

[ad_1]

Nu het leven langzaam weer normaal wordt, is het eindelijk tijd om je volgende ultieme Nederlandse roadtrip te plannen!

Voordat je geest naar grachten en windmolens springt, laten we je daar stoppen, want deze keer verkennen we de straten van Tilburg met zijn epische muurschilderingen.

De zomer is de perfecte tijd om je eigen land te verkennen, vooral als dat land in de meeste andere seizoenen alleen maar regen biedt. Waar gaat Tilburg dan precies over?

Een dagje naar Tilburg

Tilburg is een plek die je niet wilt missen. De combinatie van charmante historische hoekjes, edgy urban scene en waarschijnlijk de mooiste mensen van heel Nederland maakt dat de stad zich onderscheidt van haar grote zussen zoals Amsterdam en Rotterdam.

Of het nu gaat om een ​​bruisende creatieve scene, weelderig groen of de meest epische bibliotheek van Nederland, Tilburg heeft genoeg te bieden voor de nieuwsgierige bezoeker. Deze keer werkten we echter samen met Ticket to Tilburg om volledig in de ongelooflijke straatkunst van de stad te duiken.

De muurschilderingen van Tilburg verkennen

Word je soms niet gewoon moe van het kijken naar oude, doffe, grijze muren? Nou, Tilburg ook.

Daarom besloot de gemeente een aantal graffitikunstenaars uit te nodigen om de straten op te fleuren en oude gebouwen om te toveren in kleurrijke kunstwerken – en wat hebben ze dat goed gedaan. Kijk zelf maar!

foto-van-een-meisje-kijkend-naar-straatkunst-in-tilburg
Deze geweldige mural is te vinden in de Spoorzone, de hipsterbuurt van Tilburg. Afbeelding: Jana Vondráčková/geleverd
foto-van-een-huis-met-muurschildering-tilburg
Wie wil er nou niet een biertje drinken op een plek als deze? Afbeelding: Jana Vondráčková/geleverd

Op een e-step door Tilburg glijden

Hoewel je de meeste magische muurschilderingen van Tilburg gemakkelijk te voet kunt zien, hebben we een betere, snellere en over het algemeen veel opwindendere manier ontdekt om ervan te genieten – per e-step.

Wat is een e-step?

Een e-step is een elektrische scooter met twee reuzenwielen waarmee je met een snelheid van 25 kilometer per uur door de straten van Tilburg raast.

foto-van-een-meisje-op-een-e-stap-voor-een-muurschildering-in-tilburg
Hoe verwarrend de naam ook is, zo ziet een e-step eruit: het is eigenlijk een elektrische step met grote wielen. Afbeelding: Jana Vondráčková/geleverd

Het is de enige “speciale e-bromfiets” die is goedgekeurd door de Nederlandse wegbeheerders, aangezien e-scooters in heel Nederland illegaal zijn – praat over een bucketlist-ervaring!

TIP: De e-step is veilig en gemakkelijk om rond te rijden, maar hoewel u zich op dit geweldige voertuig misschien de heerser van de weg voelt, moet u voorzichtig zijn met het verkeer. Je deelt het pad met auto’s en fietsers, dus pas op! — vooral in het stadscentrum.

Ontdek Tilburg: urban street art tour

De urban street art-tour is de perfecte manier om een ​​glimp op te vangen van alles wat deze veelzijdige stad te bieden heeft, vooral als je niet zeker weet waar je je verkenningstocht in Tilburg moet beginnen.

Wat is inbegrepen in de urban street art-tour:
Kaart met 18 prachtige muurschilderingen van Tilburg
🥪
Snackbox voor twee personen om je energieniveau op peil te houden tijdens je verkenningen
🍷 Twee gratis drankjes in het Grand Café Puur in Mercure Hotel na je tour

Je begint de tour eenvoudig door je e-step op te halen bij het Mercure Hotel in het centrum van Tilburg (aan het mooie plein met de grote kerk). Hier krijg je een kaart van de muurschilderingen en een grote snacktas, en je bent klaar om te gaan!

foto-van-een-meisje-met-een-e-stap-voor-een-muurschildering-in-tilburg
Haal uw e-step op bij het Mercure Hotel en begin uw verkenningstochten. Afbeelding: Jana Vondráčková/geleverd

TIP: Als het rijden op een e-step niet echt jouw ding is, dan biedt Ticket to Tilburg ook de mogelijkheid om de tocht per fiets of te voet te doen.

Veel van de muurschilderingen bevinden zich in en rond het stadscentrum, waardoor ze in relatief korte tijd verkend kunnen worden. We deden een e-step-tour van drie uur en slaagden erin om met de meeste van hen een aantal selfies te spotten, te bewonderen en te maken.

foto-van-een-meisje-kijken-naar-een-kaart-van-straatkunst-in-tilburg
Ticket to Tilbug geeft je een kaart van alle magische muurschilderingen. Afbeelding: Jana Vondráčková/geleverd

Tilburg heeft zoveel muurschilderingen dat je gegarandeerd je handen vol zult houden als je door de straten slentert en het culturele centrum van de stad bewondert!

Hartelijk dank aan Ticket to Tilburg voor het voor ons organiseren van een heerlijke dag om de stad te verkennen!

Plan je je trip naar Tilburg? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature Image: Jana Vondráčková/geleverd[ad_2]

Source link

Translate »