Stijgende lijn bandenverkoop blijft in Q2 doorzetten

[ad_1]

De Europese Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA) heeft de vervangingsverkopen van zijn leden gepubliceerd. De data gaat over het tweede kwartaal van 2021 en laat een stijgende lijn zien.

De cijfers bevestigen de stijgende lijn die in het eerste kwartaal van dit jaar door de bandenmakers is ingezet. Namelijk dat de hersteltrend in de sector doorzet. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2020 tekenen alle segmenten groei op. De cijfers van ETRMA laten, na de geleden schade door corona, een positiever beeld zien. Consumentenbanden blijven de drijvende kracht achter de groei. De markt hiervoor stijgt namelijk met 44%, gevolgd door het segment Truck (42%). Hierna komt het segment Motor en Scooter (41%). Het landbouwsegment blijft daarentegen met 6% achter in de groei.

“De positieve resultaten in het tweede kwartaal, in alle segmenten zijn veelbelovend voor het herstel van de bandenindustrie en voor de samenleving. We zijn opgelucht en daarom vol vertrouwen dat, mede dankzij de vaccincampagne, de wereld weer in beweging komt”, vertelt Fazilet Cinaralp, secretaris-generaal van ETRMA, in een persbericht. “Als we de gegevens van 2021 vergelijken met dezelfde periode van 2019, zien we dat door de stijgende lijn langzaam teruggaan naar hetzelfde niveau. Hierbij leiden de all season-banden voor personenauto’s de trend.”

[ad_2]

Source link

Translate »