Sailun heropent fabriek in China

[ad_1]

Sailun Group is begonnen met de productie van banden in zijn nieuwe, Chinese fabriek. De faciliteit in Weifang, in de provincie Shandong, produceert radiaalbanden.

Voordat Sailun begon met het produceren van banden in Weifang, was de fabriek in handen van het nu failliete Anchi Tyres. Volgens de Chinese bandenmaker werden de activa van het failliete Anchi in januari overgekocht. De prijs hiervan bedroeg 31 miljoen dollar (ongeveer 36,5 miljoen euro). Sailun stelt dat het sindsdien 111 miljoen dollar (ongeveer 130,9 miljoen euro) geïnvesteerd heeft om de fabriek te vernieuwen. Ook meldt de bandenmaker in een persbericht dat de verbouwing twee maanden eerder klaar was dan gepland.

Volgens Sailun heeft de fabriek al 1.380 nieuwe banen gecreëerd. Ook gaat Sailun’s winst door deze nieuwe fabriek met 21 miljoen dollar (ongeveer 24,7 miljoen euro) omhoog. Als de fabriek op volle toeren draait moet de volledige omzet 303 miljoen dollar (ongeveer 357,4 miljoen euro) per jaar bedragen.

Lokaal en export

De fabriek ligt in de ‘Zhucheng Economic Development Zone’ en kan jaarlijks zes miljoen autobanden produceren. Deze banden zijn volgens Sailun voor de Chinese markt bedoeld. Ook rollen hier jaarlijks 1,5 miljoen truck- en busbanden van de lopende band. De Chinese bandenmaker stelt dat deze banden naar de Zuid-Amerikaanse (Brazilië en Colombia) en de Zuidoost-Aziatische (Thailand, Maleisië, en Vietnam) markten gaan.

[ad_2]

Source link

Translate »