‘S Werelds eerste 3D-geprinte brug die volledig van staal is gemaakt, wordt geopend in Amsterdam – DutchReview

[ad_1]

Na een uitgebreide testperiode is donderdag 15 juli de 3D-geprinte brug die de kades van de Oudezijds Achterburgwal op de Wallen met elkaar verbindt, geopend door Koningin Maxima.

We weten wat u denkt, Koningin Maxima op de Wallen…

De Gemeente Amsterdam meldt dat de brug, die voor het eerst te zien was op Dutch Design Week in Eindhoven in 2018, twee jaar zal blijven staan ​​terwijl de oorspronkelijke loopbrug wordt gerepareerd.

Koningin Máxima opent nieuwe 3D-geprinte brug in Amsterdam. Afbeelding: MX3D_Bridge_Opening_YourMajestyTheQueen_byJandeGroen/geleverd.

Meer weten over de brug? Natuurlijk doe je dat!

De brug is volledig gemaakt van roestvrij staal en weegt meer dan 6.000 kg. Dat is het gewicht van zes volgroeide ijsberen, of een hele grote olifant – als je op zoek was naar een vergelijking.

De loopbrug is ontworpen door Joris Laarman en thuis in de stad gemaakt door de Amsterdamse 3D metal printing startup MX3D.

Een brug van de toekomst

Eerst de Nederlandse 3D-geprinte huizen, nu een brug – wie weet wat er daarna komt?

Deze futuristische voetgangersbrug is uitgerust met sensoren die allerlei metingen registreren. Hierdoor kan de brug zelf aangeven wanneer een reparatie nodig is – gek, toch!? De volgende brug die ze bouwen, is het maken van kopjes koffie voor mensen – we kunnen dromen, nietwaar?

Ook wordt het mogelijk om te meten hoeveel voetgangers er dagelijks over de brug lopen.

Bekroonde innovatie

Toen het project in 2018 voor het eerst werd tentoongesteld op Dutch Design Week, won het talloze prijzen, waaronder een Dutch Design Award en de Audience Choice Award. Het projectteam ontving in 2018 ook de Startsprijs van de Europese Commissie voor hun baanbrekende werk.

Werelds-eerste-3D-geprinte-stalen-brug-geopend-in-Red-Light-District-in-Amsterdam
Afbeelding: MX3D Brug in het centrum van Amsterdam. Credit Thea van den Heuvel/geleverd

Wat denk je dat Nederlanders de volgende keer gaan 3D-printen? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature Image: MX3D_Bridge_Opening_YourMajestyTheQueenMaxima_ByAdriaandeGroot geleverd[ad_2]

Source link

Translate »