Remveiligheid: tips om een ​​ongeval te voorkomen

[ad_1]

Tijdens de feestdagen houdt de wegenagentschap het aantal verkeersdoden bij omdat er meer auto’s op de weg rijden. Het is een enge gedachte om te weten dat er zoveel ongelukken gebeuren op de wegen die we rijden. In bepaalde gevallen kunt u daadwerkelijk langs een ongevalscène rijden en kan het behoorlijk somber zijn. U beseft dan hoe gevaarlijk onze wegen zijn. Om verkeersongevallen tegen te gaan, volgen hier enkele tips om ongevallen te voorkomen.

  • Let op. Dit is de allerbelangrijkste tip voor chauffeurs. Let op uw omgeving. Wees u bewust van wat u doet. Wees u er volledig van bewust tijdens het rijden. Als ervaren chauffeurs denken we misschien dat we zo goed zijn in autorijden dat we tijdens het rijden kunnen multitasken. Dit is een gevaarlijk idee. Doe het niet. Multitasken tijdens het rijden veroorzaakt veel ongelukken. Chauffeurs denken dat ze tijdens het rijden kunnen chatten op een mobiele telefoon, sms’en, eten, drinken, make-up kunnen aanbrengen of iets uit hun tas kunnen halen. Deze actie zorgt ervoor dat u uw ogen van de weg afhoudt. Die ene seconde is voldoende om een ​​ongeluk te laten gebeuren. Nogmaals, let op.

  • Geef uw auto een onderhoudsbeurt. Houd u aan het onderhoudsschema van uw auto. Het is er met een reden. Het zorgt ervoor dat uw auto en alle bijbehorende onderdelen worden nagekeken, en dat de onderdelen worden vervangen voor een optimale functionaliteit. Tijdens een servicebeurt kunnen onbekende problemen worden opgespoord voordat er een storing optreedt.

  • Controleer uw banden. Zorg ervoor dat het niet plat of lek is. Als het plat is, pomp het dan. Lekke banden kunnen een onnodig ongeval veroorzaken, omdat het rijgedrag van uw voertuig in het gedrang komt.

  • Controleer de remmen. Breng uw auto naar een remreparatiecentrum als u vermoedt dat de remmen van uw auto defect zijn. Defecte remmen kunnen fataal zijn. Het is niet iets dat kan wachten tot volgende week. Als de remmen versleten of beschadigd zijn, ga dan onmiddellijk op pad en laat ze repareren.

  • Houd een remweg aan. Rijd niet te dicht bij de auto voor u. Ze konden elk moment stoppen. Dit is wat u tijdens het rijden zou moeten denken. Ga er nooit vanuit dat er niets zal gebeuren. Ga er eerder vanuit dat er iets bijzonders kan gebeuren. Houd een redelijke remafstand tussen u en de auto voor u.

  • Herstel gebarsten voorruiten. Als er een barst in uw voorruit zit, laat deze dan snel repareren. Ja, de voorruit mag dan van gehard glas zijn gemaakt, maar dat kan een grote scheur niet schelen. Winddruk tijdens het rijden kan ertoe leiden dat de voorruit instort of helemaal kapot gaat.

[ad_2]

Source by Paresh Gordhan

Translate »