Remschijven: wat te doen als remmen tijdens het rijden geluiden maken?

[ad_1]

Tijdens het rijden zal er een tijd komen dat u problemen krijgt met uw remmen. U merkt het misschien niet meteen, maar als u de geluiden eenmaal begint te horen, weet dan dat er iets mis is.

Het eerste is eerst. Parkeer langzaam naar de kant van de weg zodra u deze geluiden begint te horen. Zorg ervoor dat u een goede afstand van de weg bewaart voor het geval u een lekke band heeft en deze moet vervangen.

Dit zijn de verschillende geluiden die uw remmen maken en waarvan u zich volledig bewust moet zijn:

Slijpen – slijpen is meestal het geluid van twee metalen stukken die tegen elkaar wrijven. Weet dus dat dit betekent dat u een ernstig beschadigd remblok heeft. Zonder remblok houdt niets u veilig tegen. Het wordt aanbevolen om niet door te rijden, omdat u dan niet voor een verkeerslicht kunt stoppen.

Kloppen van achteren – dit constante vervelende geluid dat je hoort bij het remmen, geeft aan dat er een probleem is met de achterste trommels. Het is mogelijk dat de rem of de achtertrommel opnieuw is opgedoken waardoor dat kloppende geluid wordt veroorzaakt. U kunt dit probleem zelf oplossen, maar het is verstandig om een ​​technicus het probleem op te lossen.

Piepen – dit is een teken dat er slijtage aan de remmen is opgetreden. Als het niet wordt verholpen, kan het gevaarlijk voor u zijn. Het piepende geluid wordt meestal veroorzaakt door een slijtage-indicator. Hierdoor weet de chauffeur dat er slijtage wordt gedetecteerd. Zorg ervoor dat u de remmen onmiddellijk laat vervangen. U kunt nog steeds een flink stuk rijden voordat u in gevaar komt, maar zorg ervoor dat ze snel worden vervangen.

Als u zich tijdens het rijden bewust bent van het probleem en weet dat het probleem gevaarlijk is voor u en andere bestuurders, zorg er dan voor dat u de alarmlichten inschakelt en langzaam en rustig rijdt. Als uw remmen helemaal niet werken, laat u het gaspedaal los en rijdt u langzaam de zijbaan op. Als de auto vaart verliest, kom je uiteindelijk tot stilstand. Het afremmen op de motor helpt de auto ook om langzamer te gaan rijden. Afremmen op de motor wordt bereikt door terug te schakelen.

Als u bijna tot stilstand komt, trekt u de handrem langzaam omhoog, zodat uw wielen niet blokkeren, waardoor u gevaarlijk rond moet slingeren.

Er kunnen veel oorzaken zijn waarom uw remmen geluid maken. Van de remschijven tot de as, u moet ervoor zorgen dat u de verschillende geluiden kent die u en andere bestuurders in gevaar kunnen brengen.

[ad_2]

Source by Paresh Gordhan

Translate »