Portigliatti nieuwe hoofd onderzoeksgroep Michelin

[ad_1]

Maude Portigliatti treedt in juli toe tot het uitvoerend comité van Michelins ‘High tech materials’ divisie. Portigliatti zal de functie van uitvoerend vicepresident van de groep bekleden. Momenteel is zij senior vicepresident bij Michelins ‘Advanced research’ groep. Dat maakt Michelin bekend.

Portigliatti volgt Sonia Artinian-Fredou op, die Michelin verlaat. Michelin laat in een persbericht echter weten Artinian-Fredou dankbaar te zijn. Zo stelt de Franse bandenfabrikant dat zij de afgelopen zes jaar geholpen heeft om de afdeling High Tech Materials om te vormen en tot één van de toekomstige groeimotoren van het bedrijf te maken.

Vorige posities

Portigliatti is afgestudeerd aan de ingenieursschool INSA Lyon, waar ze afstudeerde in materiaalfysica. Bovendien heeft ze verder een onderzoeksmaster in materiaalkunde. Ook heeft ze een doctoraat in de polymeerfysica van het laboratorium voor fysica van de gecondenseerde materie behaald. Dit laboratorium werd destijds geleid door Pierre-Gilles de Gennes van het Collège de France. Ze trad in 2000 toe tot de Michelin-groep en in 2007 hielp ze bij het opzetten van een nieuwe R&D-afdeling voor materialen. Daarom werd ze in 2013 benoemd tot wetenschappelijk directeur van de groep.

Vanaf 2017 gaf Portigliatti leiding aan verschillende programma’s voor innovatie-implementatie binnen de business line Automotive Original Equipment. De belangrijkste klanten van de groep in Noord-Amerika, Europa en Azië worden hiermee bediend. Portigliatti nam in 2019 de leiding op zich van de geavanceerde onderzoekstak van de groep, waar ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van innovaties voor de banden- en hightechmaterialensegmenten.

[ad_2]

Source link

Translate »