Peter R. de Vries dood na een week lang vechten voor zijn leven – DutchReview

[ad_1]

De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries werd afgelopen dinsdag neergeschoten nadat hij een tv-studio in Amsterdam had verlaten. Hij werd in het hoofd geraakt, maar werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht terwijl de politie arrestaties verrichtte.

LEES MEER | Misdaadjournalist De Vries vecht voor leven terwijl Rutte ‘aanval op vrije journalistiek’ veroordeelt

Ruim een ​​week vocht De Vries voor zijn leven in het ziekenhuis. Zijn familie maakte echter eerder vandaag zijn overlijden bekend, meldt RTL Nieuws.

Carrière en roem

De Vries begon zijn carrière als verslaggever voor De Telegraaf. Hij bleef daar werken tot het verschijnen van zijn boek ‘De ontvoering van Alfred Heineken’ in 1987. In het boek beschreef hij de beroemde ontvoering vanuit het oogpunt van Cor van Hout, een van de ontvoerders met wie De Vries bevriend was geraakt.

In 2015 is het boek van de Vries verfilmd.

In 1987 verliet de Vries de krant voor een functie als hoofdredacteur van het tijdschrift Actueel. Later verschoof zijn focus meer naar televisie, later creëerde hij samen met de Nederlandse televisiepresentator Jaap Jongbloed het tv-programma ‘Crime Time’.

Zijn echte doorbraak in de publieke belangstelling kwam in 1995 toen hij de show ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ lanceerde. Bijna 17 jaar volgden Dutchies De Vries terwijl hij criminelen op het scherm onderzocht, ontmaskerde en verdedigde.

Een van misschien wel de meest internationaal bekende criminelen waarmee De Vries tijdens zijn carrière omging, is Joran van der Sloot. De Vries investeerde de rol van Van der Sloot in de ontvoering van Natalee Holloway in 2005, waarvan hij de hoofdverdachte is. Momenteel zit Van der Sloot zijn straf uit in een Peruaanse gevangenis na de moord op Stephany Flores Ramírez in Lima in 2010.

LEES MEER | Nederlandse moordenaar loopt coronavirus op in Peruaanse gevangenis

Hoe zult u zich Peter R. de Vries herinneren? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Afbeelding: DWDD/Wikimedia Commons/CC3.0

[ad_2]

Source link

Translate »