Opzoeken! Gedeeltelijke zonsverduistering vandaag boven Nederland – DutchReview

[ad_1]

Pak je lunch in en ga naar buiten, want tussen 11.19 uur en 13.31 uur een gedeeltelijke zonsverduistering is zichtbaar vanuit Nederland!

Het is voor het eerst in vier jaar dat er vanuit het land een zonsverduistering te zien is en we hebben het geluk de perfecte weersomstandigheden te hebben om daarvan te genieten, meldt Weerplaza.

Hoe krijg je het beste uitzicht

Als je de gedeeltelijke zonsverduistering het beste wilt zien, moet je tijdens de piek om 12:23 uur buiten zijn. Op dit moment zal de maan 17% van de zon bedekken.

Alsof een warme zomerdag in Nederland op zich nog niet genoeg is, biedt het ook de beste gelegenheid om van de zonsverduistering te genieten. Zonder enige bewolking mag niets u ervan weerhouden om van het uitzicht te genieten!

Niet alleen valt de zonsverduistering samen met de lunchpauze van de meeste mensen, maar door de timing kunt u ook de gehele gedeeltelijke zonsverduistering bekijken.

Tijdens de laatste gedeeltelijke zonsverduistering in 2017 vond het evenement plaats tijdens zonsondergang, dus alleen het eerste deel ervan was vanuit Nederland te zien.

Een visualisatie van hoe de schaduw van de maan vandaag over de aarde zal bewegen.

Denk eraan om je ogen te beschermen

Weerplaza adviseert om ook tijdens de zonsverduistering niet direct in de zon te kijken. Je coole Ray-Bans zijn ook niet genoeg om je ogen te beschermen, dus als je er echt goed uit wilt zien dan moet je een zogenaamde eclipsbril kopen. 😎

Geen tijd (of enige intentie) gehad om een ​​eclipsbril te kopen? Maak je geen zorgen! Je kunt gemakkelijk zelf een paar DIY-stijl maken.

Kijkt u vandaag naar de gedeeltelijke zonsverduistering? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature Afbeelding: Lindrik/Deposit Foto’s. Alleen voor illustratieve doeleinden.

[ad_2]

Source link

Translate »