Nitto introduceert nieuwe off-road band

[ad_1]

Het Amerikaanse Nitto Tire heeft een nieuwe off-road band uitgebracht. De Recon Grappler A/T is bedoeld voor pick-up trucks.

Nitto is een dochterbedrijf van Toyo Tires en legt de focus op off-road voertuigen en suv’s. Volgens het Amerikaanse merk is de Recon Grappler bedoeld voor pick-up trucks en suv’s van anderhalve ton. De Recon zal in het gamma van Nitto tussen de Ridge Grappler M/T en de Terra Grappler G2 vallen.

“Nitto Tire streeft voortdurend naar verbetering van onze bandenlijn voor liefhebbers van alle niveaus”, vertelt Alan Ngo, manager productplanning en ontwikkeling van Nitto Tire Amerika, in een persbericht. “De Recon Grappler is de perfecte band voor liefhebbers die het maximale uit hun pick-up trucks en suv’s willen halen.”

Specificaties

Het merk stelt dat de nieuwe band met een robuust loopvlakpatroon is ontworpen voor verbeterde tractie off-road. Dit patroon bestaat uit grote schouder- en loopvlakblokken met ‘geoptimaliseerde’ lamellen. Een combinatie van brede en smalle loopvlakgroeven moet bovendien voor minder weggeluid zorgen. Bovendien stelt het bandenmerk dat verspringende schoudernokken voor betere off-road tractie zorgen en mooier zijn.

De Grappler is verkrijgbaar in 11 maten met velgdiameters van 20 tot 24 inch, voor verschillende toepassingen. Het bedrijf verwacht uiteindelijk 66 maten aan te bieden met velgdiameters van 17 tot 24 inch. De nieuwe band heeft, net als de meeste andere Nitto-banden, twee verschillende zijwandontwerpen. Hierdoor kan de gebruiker kiezen welk ontwerp hij aan de naar buiten gerichte kant wil hebben. Nitto geeft op de nieuwe band een loopvlakslijtage-garantie van 55.000 mijl (ongeveer 88.500 kilometer).

[ad_2]

Source link

Translate »