nieuwe nachttrein komt naar Nederland – DutchReview

[ad_1]

Zin in een stukje Sachertorte in Wenen of slenteren door de straten van Innsbruck met de besneeuwde Alpen op de achtergrond? Gelukkig voor ons zou deze droom eerder vroeger dan later kunnen uitkomen. Vanaf 25 mei kunnen reizigers uit Amsterdam op een nachttrein stappen die hen rechtstreeks naar München en Innsbruck of Wenen brengt.

De Oostenrijkse Federale Spoorwegen (ÖBB) introduceerden het plan voor deze spoorverbinding al in 2019. De treinen reden al eind vorig jaar, maar de officiële lancering werd uitgesteld vanwege het coronavirus – tot nu toe.

LEES MEER | Met deze nieuwe Nederlandse trein slaap je van Amsterdam naar Berlijn of Praag

Aan de vooravond van 24 mei vertrekt de allereerste trein met passagiers vanuit Oostenrijk en zal naar verwachting de volgende ochtend om 10.00 uur in Amsterdam aankomen. Op dinsdag 25 mei kunnen reizigers dan op de trein stappen die vertrekt vanuit Amsterdam.

Klimaatvriendelijk alternatief

“Met de comeback van de Nightjets brengen we Europa weer een beetje dichter bij elkaar”, zegt ÖBB-baas Andreas Matthä.

De nachttreinen zijn ook een milieuvriendelijk alternatief voor het reizen per vliegtuig. “Elke reiziger die kiest voor de nachttrein in plaats van het vliegtuig naar Amsterdam, bespaart het milieu 350 kilogram CO2-uitstoot per reisrichting”, voegt Matthä toe.

Voorlopig minder passagiers aan boord

Vanwege de huidige beperkingen van het coronavirus mogen er momenteel minder passagiers in één hut verblijven. Hoewel er zit- en slaapcabines beschikbaar zijn voor zes personen, kunnen er momenteel slechts vier personen tegelijk een hut delen.

Er is ook een optie om een ​​privécabine te boeken voor € 220, -. Voor deze prijs kunnen maximaal drie volwassenen en drie kinderen in de trein stappen.

Europese edelstenen ontdekken

De treinen vertrekken elke avond om 19.30 uur vanaf Amsterdam Centraal. Onderweg stoppen ze in verschillende steden, waaronder Utrecht, Arnhem, Keulen, Frankfurt en Neurenberg.

Terwijl de trein naar Innsbruck vervolgens door München rijdt, rijdt die naar Wenen door Regensburg en Linz. Beide treinen arriveren kort na 09.00 uur op hun eindbestemming, waardoor je de hele dag kunt beginnen met het verkennen van de stad.

De slaaptreinen naar Oostenrijk zijn weer een stap in de richting van het opnieuw verbinden van Europa. Er rijden al treinen tussen Amsterdam en Londen. Er zijn nog meer nachttreinen gepland om de hoofdstad van Nederland te verbinden met Praag, Zürich en locaties in Scandinavië.

Gaat u met deze nieuwe slaaptrein naar Wenen of Innsbruck reizen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feture Afbeelding: Pixabay / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »