Nederlandse viroloog verwacht afname infecties – DutchReview

[ad_1]

Na een koud en regenachtig aprilkunnen we eindelijk uitkijken naar welverdiende zonneschijn en temperaturen boven de 20 graden. Het lenteweer komt officieel en het brengt weer wat licht in ons leven – op meer dan één manier.

Volgens Louis Kroes, viroloog in het LUMC in Leiden, “zal het voorjaar, samen met vaccinaties en de bijbehorende immuniteit, leiden tot een enorme afname van het aantal besmettingen met het coronavirus.” Dit betekent dat ziekenhuizen binnenkort uit de problemen zouden moeten komen.

We zien nu al een afname van het aantal coronaviruspatiënten in ziekenhuizen. Gisteren zijn er 2.600 patiënten opgenomen met het coronavirus. Twee dagen eerder stond dat volgens RTL Nieuws op 2.700.

Keerpunt

Als de temperaturen blijven stijgen, kan dit het begin zijn van een meer permanente daling. “In de winter brengen mensen veel tijd binnen door, dichter bij elkaar en in ruimtes die niet of nauwelijks geventileerd worden. Optimale omstandigheden voor de overdracht van het virus ”, zegt Kroes.

Als het weer warmer wordt, verandert alles. Virologen zien vergelijkbare seizoenseffecten bij bijvoorbeeld het griepvirus, waar het aantal infecties daalt als de temperatuur stijgt.

Zorgeloze zomer?

Kroes voegt eraan toe dat we een keerpunt hebben bereikt, maar dat we nog steeds geduld moeten hebben. “We zien nu dat veel jonge mensen besmet raken. Hun sterfte is erg laag, maar het levert wel veel werk op voor ziekenhuizen. ”

Als het goed komt, kunnen we misschien wel die maatregelenvrije zomer krijgen die de Nederlandse overheid belooft.

Ben je enthousiast om dit nieuws te horen? Denk je dat we met volle teugen van de zomer kunnen genieten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Bewakoof.com Official / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »