Nederlandse organisatoren krijgen na 1 juli groen licht om feesten, concerten en meer te plannen – DutchReview

[ad_1]

Na een jaar van meerdere lockdowns in Nederland lijkt het gevoel op een groot muziekfestival of een dansfeest te zijn bijna niet meer te herinneren. Maar misschien kunnen we weer genieten van leuke uitstapjes.

Organisatoren van evenementen zoals concerten, festivals, sportwedstrijden en congressen kunnen volgens een aankondiging van het vertrekkende kabinet beginnen met het plannen van hun evenementen voor na 1 juli.

De beslissing werd aangemoedigd door de positieve resultaten die Nederland heeft behaald proeffestivals en voetbalwedstrijden meldt de NOS

Subsidie ​​bij annulering

De annuleringen van 2020 eisten hun tol van verschillende bedrijven – inclusief de organisatoren van evenementen. Als de geplande evenementen na 1 juli echter weer moeten worden afgelast vanwege coronavirusrestricties, krijgen de organisatoren 80% van de kosten terug als subsidie ​​van de overheid.

De overige 20% zou als lening worden uitbetaald. De Nederlandse overheid heeft hiervoor 385 miljoen euro gereserveerd en de regeling geldt voor evenementen tot en met 31 december 2021.

Meer vrijheid

“Niet alleen de organisatoren, maar ook het publiek hunkert naar een concert, een festival of een voetbalwedstrijd. Hopelijk kunnen we er in de zomer weer allemaal van genieten ”, aldus de scheidend staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer.

Hoewel het kabinet verwacht dat er in de zomer meer versoepelingen mogelijk zijn, blijft de situatie onzeker. Voorlopig wordt ervan uitgegaan dat iedereen boven de 18 jaar zijn eerste vaccinatieprik tegen juli

Wat vind je van het goede nieuws? Wat voor soort evenementen heb je het meest gemist? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Yvette de Wit / Unsplash

[ad_2]

Source link

Translate »