Nederlandse onderzoekers hebben bijen geleerd om coronavirus te ruiken (nee, echt waar) – DutchReview

[ad_1]

Pas op voor medische studenten, deze bruisende maatjes kunnen je plekje beknellen. Het is maar goed dat er dit jaar meer bijen in Nederland zijn gespot, want ze kunnen jouw nieuwe zijn huisarts. Men denkt dat ze kunnen worden gebruikt om het coronavirus te diagnosticeren.

Het blijkt dat deze pluizige insecten veel meer kunnen dan alleen honing maken. Onderzoekers van Wageningen University hebben bijen getraind om hun tong uit te steken als ze het coronavirus ruiken. (Wat luek!) Hoe schattig dit ook mag klinken, dit kan een belangrijke rol spelen bij het diagnosticeren van het coronavirus in arme landen, aangezien bijen wereldwijd een baby zijn. 🐝

De wetenschap van geur

Bijen hebben een ongelooflijk reukvermogen, omdat ze een bloem van kilometers ver kunnen detecteren. Het onderzoek omvatte het trainen van 150 bijen om het coronavirus op te sporen met een uitstrijkje van een patiënt.

Onderzoekers deden dit door de bijen te belonen met een druppel suikerwater wanneer ze werden blootgesteld aan de geur van een geïnfecteerd monster. Uiteindelijk leerden de bijen hun tong uit te steken (in afwachting van suikerwater) wanneer ze het coronavirus op een wattenstaafje konden ruiken.

LEES MEER | Blij zijn: hoe Nederland blijft bruisen

Onderzoekers vertellen RTL Nieuws dat dit “het potentieel heeft om zeer betrouwbaar te zijn”, aangezien het werkt met maximaal vijf bijen die het coronavirus correct identificeren per geïnfecteerd staafje. De onderzoekers benadrukken dat ze voor dit onderzoek nog geen exacte slagingspercentages kunnen geven.

Wat vind je ervan dat bijen onze nieuwe medische kampioenen zijn? Laat het ons weten in de comments!

Feature afbeelding: Pixabay / Pexels

[ad_2]

Source link

Translate »