Nederlandse kabinetsformatie komt met krijsen tot stilstand nadat minister per ongeluk aantekeningen zichtbaar heeft gemaakt – DutchReview

[ad_1]

Na een hectische ochtend in de Nederlandse politieke sfeer, zijn twee verkenners die na de verkiezingen van vorige week belast waren met het vormen van de nieuwe regering, afgetreden nadat hun aantekeningen waren gelekt.

Vanochtend raakte het nieuws dat het Nederlandse kabinet mogelijk was blootgesteld aan het coronavirus via minister Ollongren – een van de twee ‘scouts’ die de nieuwe indeling van het kabinet moesten bepalen. Het besluitvormingsproces werd echter nog bemoeilijkt door het feit dat de privé-aantekeningen van de minister zichtbaar bleven.

Als gevolg van deze blunder hebben de twee scouts die waren belast met het bepalen van de nieuwe indeling van het Nederlandse kabinet – minister Ollongren van D66 en senator Jorritsma van de VVD – besloten af ​​te treden met de mededeling dat ze hun scouting niet meer kunnen doen. baan zonder vooroordelen.

Aantekeningen zichtbaar op foto gemaakt door de pers

De aantekeningen waren te zien op een foto van de minister die vanochtend het Binnenhof verliet. De opnamen zijn in eerste instantie gemaakt als onderdeel van het nieuws dat ze positief was getest op coronavirus.

Toen lezers met arendsogen echter inzoomden op de beelden, kon men de belangrijke aantekeningen van de minister lezen. Op de biljetten zijn zinnen te lezen als “linkse partijen houden elkaar niet echt vast”.

Over Kamerlid Omzigt van het CDA was er een vermelding dat hij ‘ergens anders een functie kon krijgen’, en een andere over de onderhandelingsstijl van Wopke Hoekstra van CDA. Hoekstra heeft dit bizar genoemd. Hij schreef op Twitter: “Geen van deze onderwerpen is met mij besproken en is ook niet haar domein.”

Door het vertrek van Ollongren worstelt de coalitievorming

Al dit nieuws komt terwijl veel mensen diep gefrustreerd zijn over de Nederlandse politieke scene en het gebrek aan fatsoenlijk coronabeleid en een snel vaccinatieprogramma.

Het valt nog te bezien hoe de gebeurtenissen van vandaag de snelle vorming van een coalitie zullen beïnvloeden.

Wat vind je van deze politieke warboel? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: algemenebestuursdienst / Wikimedia Commons / CC1.0[ad_2]

Source link

Translate »