Nederlandse boer filmt exotische gouden jakhals op camera – DutchReview

[ad_1]

Nee, het is geen weerwolf, maar toch niet ren naar hem toe om zijn buik te krabben. Vorige week zag een boer in Groningen een goudjakhals op zijn land. De soort komt oorspronkelijk uit Azië maar trekt al geruime tijd richting Nederland.

Interessant is dat dit niet de eerste keer is dat een jakhals in de laaglanden is gespot, maar eerder zijn ze opgenomen op camera’s voor dieren in het wild. Dit is echter de eerste keer dat het dier persoonlijk wordt waargenomen.

Een heel bijzonder dier

Jan Kolhorn, de boer die de jakhals zag, vertelt RTL Nieuws dat “ik op de tractor zat en zag dat het een bijzonder dier was.” Toen hij het mooie wezen zag, haastte hij zich om zijn camera op te pakken en te filmen. Vervolgens liet hij de film zien aan enkele lokale jagers en experts. “Ze waren meteen opgetogen en zeiden dat het een gouden jakhals was.”

Schaap gedood

Blijkbaar woont de goudjakhals meestal in de warmere delen van Europa, zoals Griekenland en de Balkan. Het is echter onlangs gemigreerd naar koelere klimaten, omdat het zowel in delen van Scandinavië als in Nederland is gespot. Dit kan te danken zijn aan ons steeds warmere weer.

LEES MEER | Een kattenklok in Nederland? Ja, als deze experts hun zin krijgen

Hoewel jakhalzen vrij nieuw zijn in Nederland, zijn er al enkele slachtoffers gevallen. Glenn Lelieveld van het Wolvenmeldpunt legt uit dat ze meestal muizen eten, maar in Nederland zijn al een paar schapen doodgebeten door een goudjakhals. Lelieveld noemt dit “zeer zeldzaam gedrag”.

Jakhalzen in Nederland !? Wat vind je van deze interessante vondst? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Alpcem / Pixabay[ad_2]

Source link

Translate »