Nederlandse arts moet 60 doses vaccin weggooien vanwege no-shows – DutchReview

[ad_1]

Een Nederlandse arts raakte gefrustreerd omdat hij gisteravond 60 spuiten vol met het AstraZeneca-vaccin moest weggooien. De huisarts had een inhaalavond met vaccinaties geregeld omdat de opkomst twee weken daarvoor zo laag was.

Dr. Marco Blanker heeft 250 uitnodigingen gestuurd om het vaccin te ontvangen en dienovereenkomstig voorbereid door vooraf een aantal injectiespuiten te vullen. Er kwamen echter slechts 72 mensen opdagen. De overige 60 voorbereide spuiten moesten in de bak worden gedumpt.

Minder dan verwacht

Dr. Blanker had gehoopt de lage opkomst in zijn praktijk in Zwolle twee weken geleden tegen te gaan nadat de beslissing was genomen om de injectie alleen toe te dienen aan 60-plussers. “Twee weken geleden hadden we onze grote injectiedag”, vertelt hij aan RTL Nieuws, “toen hadden we een grote no-show.”

Gisteravond had dr. Blanker gehoopt de slechte opkomst van twee weken geleden in te halen. De praktijk had bij het bereiden van de doses rekening gehouden met de mogelijkheid van een lage opkomst, maar er kwamen nog minder mensen dan verwacht.

De dokter twitterde om zijn frustratie te uiten over het zorgwekkende aantal 60-plussers dat het vaccin weigert.

Dr. Blanker tweette in reactie op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nadat ze hoorden dat hij vaccins over had in zijn praktijk. Hij zei dat hij geen hulp van het ministerie had gekregen bij een poging de doses opnieuw toe te wijzen en deelde een foto van weggegooide spuiten.

“Geen hulp van het VWS (Ministerie). Resultaten vanavond: zie deze foto. En dit was terwijl we erg conservatief waren geweest met onze voorbereiding ”, luidde de tweet.

Een conservatief bedrag

Het duurt 15 minuten om een ​​dosis van het vaccin uit de fles in de spuit in te nemen. Artsen moeten traag zijn en ervoor zorgen dat er geen luchtbellen binnenkomen. Als gevolg hiervan zullen veel praktijken de injectiespuiten van tevoren voorbereiden, zodat het proces veel sneller zal verlopen.

Helaas, als gevolg van een nog lagere opkomst dan verwacht, betekende dit dat Dr. Blanker en zijn personeel 60 doses te veel hadden klaargemaakt. Deze doses konden niet terug in de koelkast worden bewaard, omdat dit in strijd is met de regelgeving – wat betekent dat ze moesten worden weggegooid, tenzij hij iemand anders kon vinden om ze in te nemen.

Huisartsen lopen momenteel echter het risico een boete te krijgen als ze het vaccin aan iemand onder de 60 geven. Dr. Blanker uitte zijn frustratie tegenover RTL Nieuws, “we hebben een groep die zich wil laten vaccineren en zich bewust is van de risico’s, en we kunnen ze niet vaccineren onder dreiging van hoge boetes. Dat risico gaan we niet nemen. “

Wat vind je van deze situatie? Vertel het ons in de reacties hieronder.

Feature afbeelding: Mat Napo / Unsplash[ad_2]

Source link

Translate »