Nederlands Janssen-vaccin krijgt groen licht van het Europees Geneesmiddelenbureau – DutchReview

[ad_1]

Meer goed nieuws voor de Nederlandse vaccinatiestrategie​ Het Europees Geneesmiddelenbureau keurde het coronavirusvaccin goed, ontwikkeld door het Leidse farmaceutische bedrijf Janssen.

Nederland had besteld 11,3 miljoen doses van dit eenmalige vaccin voor dit jaar. Drie miljoen doses zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 komen, meldt de NOS

Dit is een veelbelovende ontwikkeling – zeker in het licht van de bewering van de vertrekkende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat iedereen in Nederland die zich wil laten vaccineren, in staat zal zijn om krijg de eerste prik tegen juli

Vierde goedgekeurd vaccin

Het Janssen-vaccin is het vierde goedgekeurde coronavirusvaccin na Pfizer / BioNTech, Moderna en AstraZeneca.

In tegenstelling tot de vorige drie vaccins heeft Janssen slechts één dosis nodig om volledige vaccinatie te bieden tegen een ernstig geval van coronavirus. Een ander voordeel is dat het op koelkasttemperatuur kan worden bewaard.

Wie krijgt het Janssen-vaccin?

Mensen tussen 18 en 60 jaar zonder onderliggende medische aandoeningen zullen hoogstwaarschijnlijk degenen zijn die zijn gevaccineerd met het Janssen-vaccin. Mensen met onderliggende medische aandoeningen in dezelfde leeftijdsgroep komen mogelijk ook in aanmerking.

Volgens het College voor Geneesmiddelenbescherming is het vaccin na twee weken voor 67% effectief. De effectiviteit bij het voorkomen van een ernstig geval van coronavirus is 85% en het vaccin kan tot 100% effectief zijn bij het voorkomen van coronavirusgerelateerde sterfte.

De Verenigde Staten gebruiken het Janssen-vaccin al. Wat Nederland betreft, verwacht de vertrekkend minister van Volksgezondheid dat de eerste doses in april beschikbaar zullen zijn. Grotere aantallen worden in mei geleverd.

Voel je je hoopvol over de vaccinatiestrategie van Nederland de komende maanden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Feature afbeelding: Abuzer van Leeuwen / geleverd

[ad_2]

Source link

Translate »