Nederland wordt donkerrood op de kaart – DutchReview

[ad_1]

Het RIVM heeft zijn wekelijkse coronaviruscijfers van 13 juli tot en met 20 juli vrijgegeven. Het aantal besmettingen is exponentieel gestegen ten opzichte van de week ervoor. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge voorspelt dat Nederland een donkerrood land wordt op de EU-kaart.

Het RIVM meldde de afgelopen week 69.731 nieuwe besmettingen in Nederland. Dat is een stijging ten opzichte van het aantal van 51.957 nieuwe besmettingen van vorige week. Het percentage positieve testen steeg naar 14,1% tegenover 13,4% de week ervoor.

Sterfgevallen

Het aantal patiënten dat is overleden aan COVID-19-gerelateerde complicaties is licht gestegen. Deze week stierven 14 mensen, tegen 11 mensen de week ervoor.

ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal opnames op de IC is toegenomen. De afgelopen week waren er 205 nieuwe opnames op de verpleegafdeling en 31 nieuwe patiënten op de IC. De week ervoor waren dat er respectievelijk 85 en 12.

Nederland wordt donkerrood

Vorige week bestempelde het ECDC Nederland als rood op de kaart van risicolanden. Dit was te wijten aan het hoge aantal gevallen van coronavirus, met meer dan 300 infecties per 100.000 inwoners.

In een persconferentie gisteravond voorspelde De Jonge dat wanneer het ECDC donderdag de kaart bijwerkt, het land naar de strengste kleurcode zal gaan: donkerrood. Dan zijn er meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners. Deze wijziging in de kleurcode kan leiden tot strengere beperkingen voor reizigers die uit Nederland komen.

Voorafgaand aan deze aankondiging hadden verschillende reisorganisaties vakanties naar de Balearen en de Canarische Eilanden geannuleerd. Dit was in afwachting van de code oranje op de Spaanse eilanden.

Restaurants sluiten vanwege personeelsproblemen

Dit is een moeilijke tijd geweest voor de dienstverlenende sector, en het wordt er niet makkelijker op. Veel cafés en restaurants in Nederland hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten vanwege personeelstekort. De HORECA-industrie is hard getroffen door het coronavirus, veel werknemers zijn besmet of moeten in quarantaine nadat ze in contact zijn geweest met iemand die positief is getest.

Tweede vaccinatie zonder afspraak?

Dit weekend verspreidde zich op sociale media dat je over de GGD kon springen voor een tweede prik voor een inloopafspraak. Het blijkt een misverstand te zijn. Nadat er wachtrijen waren ontstaan ​​bij een aantal vaccinatieplaatsen in heel Nederland, bevestigde de GGD dat het alleen mogelijk was om je eerste prik te krijgen zonder afspraak.

Het goede nieuws is dat je nu nog maar vier weken hoeft te wachten tussen je eerste en tweede injectie, in plaats van vijf.

Volg DutchReview op Facebook voor het laatste nieuws en updates over het coronavirus.

Feature Afbeelding: samwordley@gmail.com/Depositphotos

[ad_2]

Source link

Translate »